images

Slimane va cânta pentru Franța la Eurovision 2024

În 2015, la vârsta de 26 de ani, Slimane a câștigat sezonul cinci al emisiunii “The Voice: la plus belle voix”.  La 34 de ani, Slimane speră să câștige din nou - de data aceasta ca reprezentant al Franței la Eurovision 2024. Va interpreta piesa “Mon Amour” (Dragostea mea), care va avea premiera în această seară.

Se poate spune cu siguranță că fanii francezi ai Eurovision vor fi foarte bucuroși. OGAE France - clubul oficial al fanilor Eurovision din Franța - a propus frumoasa baladă “Des milliers de je t’aime”, a lui Slimane, pentru Concursul de Cântece OGAE din acest an. Această melodie surprinde abilitatea sa de a împleti romantismul, dorința și dramatismul într-o melodie; are un sunet clasic și atemporal, dar producția o aduce ferm în 2023.

Ce va face la Eurovision? Va trebui să mai așteptăm câteva ore pentru a afla.

France Télévisions a dezvăluit știrea la France Inter - o stație de radio franceză importantă - în dimineața zilei de miercuri, 8 noiembrie. În biografia sa, ei au descris călătoria sa incredibilă, de la câștigarea concursului „The Voice„, la cucerirea scenei muzicale din Franța.

După câștigarea concursului ”The Voice”, primul său album “À bout de rêves” a urcat direct pe locul întâi în Franța și Belgia. El a repetat acest succes încă de trei ori cu albumele “Solune”, “VersuS” și “Chroniques d’un Cupidon”.

Iată ce a spus postul de televiziune:

“Pe 14 mai 2016, SLIMANE a câștigat sezonul cinci al emisiunii ”The Voice în Franța.” De atunci, ascensiunea sa a fost meteorică: cu 2 milioane de albume vândute, 1 milion de spectatori la spectacolele sale și aproape 2 miliarde de stream-uri la nivel mondial, 5 premii NRJ Music Awards și o Victoire de la Musique, Slimane a anunțat oficial fanilor săi de pe rețelele sociale - 7 milioane - că va reprezenta cu mândrie Franța la Eurovision Song Contest 2024!”

Din barurile cu pian din Pigalle, Paris, de unde a început, până la turneele sale la ARENA, cu bilete vândute complet, destinul fabulos al lui Slimane este un omagiu adus perseverenței, talentului și pasiunii. Fiecare dintre performanțele sale muzicale este ca un val de forță, vulnerabilitate și iubire. Acest excepțional cântăreț -compozitor a reușit să creeze o conexiune emoțională indestructibilă cu publicul. Pe 11 mai 2024, această legătură prețioasă îl va duce în orașul Malmö din Suedia, unde va reprezenta Franța la Marele Concurs Eurovision Song Contest cu piesa sa nouă intitulată ‘Mon Amour’.”

 

Sursa: wiwibloggs.com