images

Slovacia: RTVS nu va participa la Eurovision 2025

Radiodifuzorul slovac, RTVS, a confirmat că nu va participa la Eurovision 2025, din cauza reducerilor bugetare.

Un purtător de cuvânt al radiodifuzorului slovac a confirmat pentru ta3 că Slovacia nu va participa la Eurovision Song Contest 2025. Din  cadrul departamentul de Comunicații RTVS, Zuzana Vicelová a declarat pentru presa că:

„Din cauza cuantumului redus al contribuției de la bugetul de stat pentru RTVS, care a fost decis la sfârșitul anului 2023, RTVS nu va participa nici în alte perioade la Eurovision. Participarea artiștilor slovaci este asociată cu costuri financiare ridicate, pentru care RTVS nu are resursele.”

Slovacia a încercat să revină la Eurovision Song Contest după ce  a fost anunțată anul trecut de o schimbare a modelului de finanțare a radiodifuzorilor. Slovacia nu a mai participat la Eurovision Song Contest din 2012 deși, Ľuboš Machaj, directorul general al RTVS, a căutat activ să readucă țara în competiție.

Slovacia a participat ultima dată la Eurovision Song Contest în 2012, când Max Jason Mai a terminat pe ultimul loc în a doua semifinală cu „Don’t Close Your Eyes”. Monaco are în vedere revenirea la Eurovision 2025, după ultima sa participare în 2006.

 

Sursa imagine: eurovoix.com