images

Slovenia confirmă participarea la Eurovision 2024

Slovenia va participa la Eurovision Song Contest 2024 și urmează să anunțe planurile pentru competiție în luna octombrie.

Deși un articol de la Evrovizija.com confirma participarea Sloveniei la Eurovision Song Contest 2024, RTVSLO informase anterior Eurovoix că nicio decizie nu fusese luată de către postul public.

Cu toate acestea, RTVSLO a confirmat acum unui alt canal sloven că va anunța metoda de selecție pentru Eurovision în octombrie.

Zurnal24.si a contactat postul de televiziune pentru a comenta zvonurile despre cântărețul Raiven, care ar fi luat în considerare pentru Eurovision. Ca răspuns, postul de televiziune sloven a spus: „Metoda de selectare a reprezentantului Sloveniei pentru Eurovision Song Contest va fi anunțată în octombrie.”

Citatul confirmă faptul că Slovenia va lua parte la Eurovision 2024, care va avea loc la Malmö, Suedia. Slovenia a participat constant la concursul din noul mileniu și nu a ratat niciun concurs din 2000.

Slovenia a folosit, în ultimii ani, diferite metode de selecție pentru Eurovision. În timp ce artistul Joker Out a fost selectat intern în 2023, RTVSLO a organizat o finală națională pentru a-și găsi reprezentantul din 2022, finală câștigată de LPS.

După ce LPS nu a reușit să se califice în Marea Finală de la Torino, Italia, anul trecut, Joker Out a reușit să treacă prin semifinala din Liverpool, Marea Britanie anul acesta. Cântecul trupei „Carpe Diem” a terminat pe locul 21, la general, la Eurovision 2023, obținând 78 de puncte.

34 de țări au confirmat până acum că vor participa la Eurovision Song Contest 2024, inclusiv Macedonia de Nord, care revine în concurs după o  absență de un an.

Sursa: eurovoix.com