images

Slovenia: Finală națională pentru selectarea piesei la Eurovision 2024

RTVSLO, postul național de televiziune slovenă, va selecta melodia pentru Eurovision 2024 printr-o finală națională.

Misija Malmö (Misiunea Malmö) va selecta piesa slovenă pentru Eurovision Song Contest 2024. Perioada de înscriere este activă până  pe 15 noiembrie, la miezul nopții. Toate cântecele primite vor fi evaluate de două comitete de experți; unul sloven și unul internațional. Comitetele de selecție vor evalua, de asemenea, lucrările de la compozitorii care au fost invitați direct de RTVSLO să participe la concurs. Formularul de depunere poate fi găsit aici /www.rtvslo.

Comitetele vor selecta până la patru cântece care vor participa la Misija Malmö. Finaliștii vor fi anunțați cel târziu până pe 11 decembrie. Finala va avea loc în ianuarie 2024.

Slovenia revine la finala națională după selecția internă de anul trecut. Toți participanții sloveni la Eurovision au fost selectați printr-o finală națională, cu excepția anilor 2013 și 2023.

Joker Out au reprezentat Slovenia la Eurovision 2023, în urma selecției interne. Ei s-au clasat pe locul 10 în a doua semifinală, unde s-au calificat cu 103 puncte la televot. Au ajuns pe locul 24 în Marea Finală, unde s-au clasat pe locul 21 cu un scor combinat de 78 de puncte (45 de puncte de la public și 33 de puncte de la juriu).

 

Sursa: eurovoix.com