images

Spania: EBU a aprobat versurile piesei “Zorra”

EBU a confirmat că “Zorra”, piesa Spaniei pentru Eurovision 2024, nu va trebui să suporte nicio modificare la versuri pentru concurs.

După victoria Nebulossa la Benidorm Fest 2024, au existat întrebări cu privire la necesitatea unor schimbări în versuri pentru a respecta regulile Eurovision.

Regula în discuție este:

“Toate televiziunile participante, inclusiv postul gazdă, trebuie să se asigure că se iau toate măsurile necesare în cadrul delegațiilor și echipelor lor respective pentru a proteja interesele și integritatea Concursului și pentru a se asigura că acesta nu va fi în niciun caz politizat și/sau instrumentalizat și/sau adus în dizgrație în vreun fel.”

Într-o declarație pentru El País, EBU a confirmat că versurile pot rămâne așa cum sunt.

Declarația precizează:

“EBU înțelege că titlul piesei pe care RTVE a selectat-o pentru a reprezenta Spania la Eurovision în acest an are multe sensuri. Având în vedere contextul versurilor și mesajul, așa cum ne-a fost explicat de RTVE, am ajuns la concluzia că piesa este eligibilă să participe la competiție. Stabilirea scenografiei piesei în mai, la fel ca în cazul tuturor actelor participante, va fi convenită cu producătorii la o dată ulterioară.”

María Eizaguirre, șefa Comunicării și Participării la RTVE, a explicat într-un interviu de presă în ziua de după finala Benidorm Fest că RTVE nu a avut niciun fel de problemă cu versurile:

“Pentru noi este foarte clar. Dacă consultați definiția cuvântului în dicționarul Academiei Regale Spaniole (regulatorul limbii spaniole), definiția este foarte clară. Pentru noi, versurile acestei piese sunt în totalitate conforme cu regulile actuale.”

Nebulossa a fost selectată să reprezinte Spania la Eurovision 2024 după câștigarea Benidorm Fest. Au fost favoriții juriului și publicului și au terminat pe locul trei la juriul demoscopic. Vor interpreta “Zorra” în Marea Finală a Concursului Muzical Eurovision pe 11 mai.

***

Sursa: eurovoix.com