images

Spania: 825 de piese au fost depuse online pentru Benidorm Fest 2024

Înscrierile vor fi evaluate de consilierii muzicali ai Benidorm - Pablo Cebrián, Tony Sánchez-Ohlsson și Rayden.

Acesta este un nou record pentru selecție și aproape dublu față de numărul de înscrieri de anul trecut, când 455 de înscrieri au fost trimise online. Aproape 200 dintre acestea au fost trimise în cele 24 de ore înainte de închiderea înscrierilor.

RTVE a dezvăluit că, printre cântecele trimise, au existat melodii în genuri care nu au fost încă prezentate în Benidorm Fest; inclusiv reggaeton, trap, urban și electronic și melodii atât de la artiști emergenti, cât și de la artiști consacrați.

Înscrierile vor fi evaluate de consilierii muzicali ai Benidorm Fest 2024 - Pablo Cebrián, Tony Sánchez-Ohlsson și Rayden. Aceștia vor alege 16 înregistrări pentru a concura în concurs, ale căror nume vor fi dezvăluite la o conferință de presă, la Sevilla, în data de 11 noiembrie. Artiștii aleși vor concura în două semifinale: 30 ianuarie și 1 februarie. Finala va avea loc în data de 3 februarie, când va fi aleasă piesa Spaniei pentru Malmö.

Blanca Paloma a reprezentat Spania la Liverpool cu ​​„Eaea”. Ea a terminat pe locul 17 la general în Marea Finală, obținând 95 de puncte de la jurii și un nivel scăzut de 5 puncte la votul publicului obținând astfel un scor general de 100 de puncte.

foto: rtve.es