images

Trei orașe din Elveția și-au exprimat interesul pentru găzduirea Concursului Muzical Eurovision 2025

După anunțul făcut duminică, 12 mai, de Geneva cu privire la intenția sa de a găzdui Concursul Muzical Eurovision 2025, Basel și Saint Gallen au confirmat că se luptă deja pentru a fi gazda.

Conradin Cramer, președintele Cantonului Basel-Stadt, a declarat că "Basel este pregătit" și că "ar fi minunat și onorabil dacă Basel ar putea găzdui următoarea ediție a acestui concurs de cântat popular la nivel mondial pentru Elveția". Strategia lor se va baza pe trei argumente principale - infrastructură, accesibilitate și ospitalitate. Cramer nu a făcut referire directă la vreo arena sau sală în care ar putea avea loc evenimentul.

Christine Bolt, șefa expoziției agricole Olma din estul Elveției, pledează pentru aducerea Concursului Muzical Eurovision în Saint Gallen. "Acum suntem solicitați", a subliniat ea pentru postul de televiziune elvețian SRF, adăugând că noua sală Olma ar fi potrivită perfect pentru acest tip de eveniment. Noua sală Olma a fost inaugurată la începutul lunii martie și oferă spațiu pentru până la 12.000 de persoane.

Sursa: eurovoix.com
Sursa imagine: Orașul Basel | Sursa: SRF