images

TV Monaco devine membru deplin EBU

Postul public monagasc, TV Monaco, a devenit membru deplin al Uniunii Europene de Radiodifuziune.

Postul de televiziune monegasc nou lansat, TV Monaco, a devenit acum membru deplin al Uniunii Europene de Radiodifuziune. Canalul a fost listat pe site-ul EBU ca membru deplin, începând cu ultima săptămână din martie.

Postul de televiziune era reprezentat la EBU ca parte a Monaco Media Diffusion. Ultimul post TV din Monaco, membru EBU, a fost TMC, care a părăsit EBU în 2021.

TV Monaco a fost lansat pe 1 septembrie 2023 ca noul post de televiziune de serviciu public al Monacoului. Canalul a fost lansat în urma privatizării  postului monegasc TMC.

Monaco a participat pentru prima dată la concurs în 1959, câștigând o singură dată în 1971 cu “Un banc, un arbre, une rue” de Séverine. Țara a continuat să participe până în 1980, când s-a retras și nu a revenit la concurs decât în 2004.

În cei trei ani în care Monaco a concurat, între 2004 și 2006, participarea a fost supervizată direct de Principat și nu de postul de televiziune monagasc, TMC. Cu toate acestea, Monaco nu a reușit să ajungă în finală.

În 2009 au avut loc discuții pentru a readuce Monaco la concurs, însă acestea au eșuat. Principatul Monaco a alocat 100.000 de euro în bugetul din 2022 pentru o eventuală revenire la Concursul Muzical Eurovision.

 

Sursa: eurovoix.com