images

Ucraina a primit 65 de cântece pentru Eurovision 2024

UA:PBC, postul de televiziune național ucrainean, a informat că la selecția ucraineană pentru Eurovision 2024 s-au înscris 65 de melodii.

Cu doar două săptămâni înainte de finalul perioadei de înscriere, UA:PBC a dezvăluit că au fost trimise 65 de piese pentru selecția națională ucraineană la Eurovision Song Contest 2024. Candidaturile vor fi acceptate până pe 22 octombrie 2023.

Dintre depuneri, 20 vor fi trecute pe o listă. Artiștii listați trebuie apoi să participe fizic la o audiție obligatorie. Zece interpreți vor fi selectați din listă, pentru a participa la finală.

În urma audițiilor, finaliștii vor fi selectați până pe 20 noiembrie. În urma votului public va fi acordat un wildcard. Lista completă a finaliștilor va fi dezvăluită până pe 29 decembrie.

Finala Vidbir 2024 va avea loc în luna februarie. Ca și în anii precedenți, un juriu în studio (50%) și votul publicului (50%) vor decide rezultatele. Publicul va putea să voteze membri ai juriului prin vot online.

După ce războiul i-a adus în imposibilitatea de a găzdui competiția, după triumful Orchestrei Kalush, la Torino în 2022, Tvorchi a reprezentat Ucraina cu „Heart of Steel” la Eurovision 2023,

„Heart of Steel” a terminat pe locul 6 în concurs, obținând 54 de puncte la jurii și 189 de puncte la votul publicului, având un total de 243 de puncte.

 

Sursa: eurovoix.com. Sursa foto: Chloe Hashemi/EBU