images

Au început filmările celor 46 de piese semifinaliste ESC România 2022 | VIDEO

Miercuri, 19 ianuarie, echipa Eurovision România a dat start filmărilor pentru clipurile celor 46 de piese care s-au calificat în prima fază a semifinalei competiției. Sesiunea de înregistrări se desfășoară în studioul 3 al TVR și va dura trei zile.

După încheierea filmărilor, urmează etapa de postproducție, pentru ca, începând din data de 5 februarie, toate videoclipurile să fie difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul YouTube al TVR și pe pagina de Facebook Eurovision România.

În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, miercuri, 9 februarie și joi, 10 februarie, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei.

Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în concursul internațional Eurovision, care va avea loc în perioada 10 -14 mai 2022, la Torino, Italia.

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere și organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe eurovision.tvr.ro.

Cele 46 de piese pot fi ascultate AICI.