images

EBU a făcut o declaraţie cu privire la problemele legate de scena Eurovision

EBU a explicat problemele care afectează scena pentru Eurovision Song Contest 2022.

Declarația transmisă DR explică că:

În timpul testelor tehnice de la Torino, echipa de producție s-a confruntat cu provocări legate de cât de mult durează ajustarea „soarelui” la diferite poziții în timpul dintre diferitele melodii. Împreună cu postul gazdă RAI s-a decis, așadar, ca soarele să rămână în aceeași poziție pe parcursul tuturor celor 40 de melodii, pentru a asigura o competiție corectă pentru toate țările participante.

Directorul de creație pentru spectacolul danez Birgitte Næss-Schmidt, explică că soarele are două laturi. O parte are lumini pe ea, cealaltă este formată din ecrane LED. În prezent, soarele este așezat pentru a avea luminile îndreptate către public. Drept urmare, o serie de țări care trebuiau să folosească ecranele LED pentru soare au fost nevoite să facă ajustări de ultimă oră la spectacolul lor.

Næss-Schmidt adaugă: „Ni s-a spus că scena nu a funcționat, cu trei zile înainte de prima noastră repetiție. Din fericire, am ales să nu folosim placa turnantă în prealabil, pentru că nu credeam că funcționează optim, așa că ne-a fost destul de simplu să ne adaptăm momentul artistic.

Concursul Eurovision 2022 are loc în 10, 12 și 14 mai la PalaOlimpico din Torino.

sursa: eurovoix.com