images

Eurovision 2022: Eurovillage va fi amplasat în Parco del Valentino

Municipalitatea din Torino și RAI au confirmat că Eurovillage se va deschide pe 7 mai în Parco del Valentino.

În perioada 7 - 14 mai, fanii Eurovision au ocazia să participe la evenimente culturale și muzicale în aer liber, în afara locației.

Vizitatorii Eurovillage pot intra în restaurantele și cafenelele din Piemont pentru a experimenta mâncarea precum și băuturile tematice Maneskin.

Scopul Eurovillage este de a „aduce un mesaj de pace și fraternitate” Europei, cu accent pe războiul aflat în desfășurare în Ucraina.

Rosanna Purchia, consilierul Culturii a declarat: „Nu știm cu ce scenariu de război ne vom confrunta pe 7 mai, dar Eurovillage se va deschide în semnul păcii și al incluziunii. Este o temă care este foarte aproape de inima întregului consiliu și a primarului. Torino găzduiește unul dintre cele mai importante evenimente într-un moment în care sunt mii de morți și refugiați în Europa.”

Torino va găzdui Eurovision Song Contest 2022 pe 10, 12 și 14 mai. Locația gazdă a concursului este PalaOlimpico. Arena a fost deschisă în 2005 și a găzduit numeroase concerte și evenimente sportive, inclusiv turneele de hochei pe gheață din timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2006.

***

Sursă: Eurovoix.com