images

Hayko, cântărețul armean care a participat la Eurovision 2007, a murit de Covid-19

Legenda muzicii armenești, Hayko, a murit la vârsta de 44 de ani.

Șeful de personal de la Universitatea de Medicină de Stat din Erevan a confirmat știrea pe 29 septembrie.

Cântărețul și-a actualizat ultima dată contul de Instagram pe 6 septembrie.  Îl arăta într-un restaurant unde tocmai susținuse un spectacol live.  El a folosit hashtagul #bestmoments.

În 2007, Hayko a devenit al doilea participant la Eurovision din Armenia când a cântat „Anytime You Need”, terminând pe locul opt.  Balada dramatică a transmis devotamentul față de iubita sa, ale cărei lacrimi a spus că le va șterge mereu.

Odată cu moartea sa, versurile de început au acum un impact emoțional uriaș: „De ce, iubito, spune-mi de ce cineva își ia întotdeauna la revedere?”

Clasamentul Top 10 nu a fost decât una dintre numeroasele realizări din cariera sa istorică, care a inclus și faptul că a fost numit cel mai bun cântăreț la Premiile Naționale de Muzică din Armenia în 2003 și 2006.

Hayko a menținut o relație strânsă cu lumea Eurovision, participând ca jurat la emisiunea de selecție națională din 2017, Depi Evratesil.

Au existat peste 260.000 de cazuri confirmate de Covid-19 în Armenia de la începutul pandemiei. Peste 5.000 de oameni și-au pierdut viața, în timp ce peste 240.000 și-au revenit.