images

Semifinaliștii Selecției Naționale Eurovision România

Lista semifinaliștilor Selecției Naționale Eurovision Song Contest 2022 a fost completată cu încă o piesă, după analiza contestațiilor depuse.

Conform regulamentului, artiștii au avut posibilitatea să depună contestații în termen de maxim 24 de ore de la finalul jurizării din etapa preselecției.

Organizatorii au primit patru contestații: E-an-na – „Malere”; Renate Grad – „Still alive”; SAVE – „Deep water”; Ioana Popescu – „Between two rains”.

Comisia de analiză a contestațiilor este formată din Cristian Faur, președintele juriului Selecției Naționale, Liana Elekeș și Gabriel Scîrleț, regizori muzicali cu o îndelungată experiență la Eurovision.

La finalul analizei contestațiilor, Comisia a decis ca piesa „Malere”, interpretată de E-an-na, să intre în semifinala concursului național. Celelalte trei contestații au fost respinse.

Alex Parker & Erik Frank & Bastien au decis să retragă piesa „Best of me”, Erik Frank aflându-se în imposibilitatea de a se deplasa în România pentru concurs. În locul acestei piese va intra în concurs melodia „All this love”, interpretată de Alex Parker & Bastien. Piesa „All this love” întrunise, inițial, punctajul de calificare în semifinale, însă nu fusese admisă întrucât, conform regulamentului, un artist nu poate intra în concurs cu două piese.

Semifinaliștii Selecției Naționale ESC 2022 (în ordine alfabetică)


Aldo Blaga  - Embers
Alex Parker & Bastien - All this love
Alexa - Hoodies and cold nights
Alina Amon - Without you
ANA - Youngster
Andra Oproiu - Younique
Andrea Stocchino - Avere paura
Andrei Petruş - Take me
ARIS    - Do Svidaniya
Ayona - Let me come to you
Barbara - Hypnotized
Bogdan Dumitraş - Sign
Carmen Trandafir - Măşti
Cezar Ouatu - For everyone
Ciro De Luca - Imperdonabile
Cream, Minodora şi Diana Bucşă - România mea
Dan Helciug - 241
Dora Gaitanovici - Ana
E-an-na - Malere
Eliza G - The other half of me
Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers - Doina
FABI    - That way
Forţele de muncă - Hai afară, frate!
Gabriel Basco - One night
Giulia-Georgia - Fiind your way
Ivel - Neverending
Jessie - Regret
Kyrie Mendél - Hurricane
Letiţia Moisescu - Mirunica
Leyah - I'll be fine
Mălina - Prisoner
Miryam - Top of the rainbow
MØISE - Guilty
Oana Tăbultoc - Utopia
Olivia Miheţ - Fragile
Othello - You're worthy
Outflow - Running in circles
PETRA - Ireligios
Roberta-Maria Popa  - Indigo
Romeo Zaharia - Until the fight
Seeya - Save me
Sophia - Beautiful lies
Stelian - Remember
VANU  - Never give up
Vizi  - Sparrow
WRS - Llamame

Semifinala Selecției Naționale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR.

Melodiile care au trecut de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului. În acest sens, echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 46 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe siteul oficial eurovision.tvr.rope canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în concursul internațional Eurovision, care va avea loc în perioada 10 - 14 mai 2022, la Torino, Italia.

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere și organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

***
Despre Eurovision:

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. 41 de țări s-au înscris la ediția cu numărul 66 a concursului internațional:

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: eurovision.romania@tvr.ro.