images

Suedia: Turneul Melodifestivalen 2022 ar putea fi anulat

Presa locală a scris că, din cauza noilor restricții covid din Suedia, SVT ia în considerare anularea turneului planificat pentru Melodifestivalen 2022.

„Expressen” a publicat o știre potrivit căreia SVT ia în considerare anularea turneului planificat al Melodifestivalen 2022 -  care ar fi readus spectacolul la tradiția pre-pandemică de a face turnee în Suedia, fiecare spectacol fiind găzduit într-un oraș diferit.

Știrea a apărut în urma anunțării noilor restricții din partea guvernului suedez, care restricționează toate adunările publice și evenimentele publice la o capacitate maximă de 500 de persoane.  În trecut, spectacolele live pentru Melodifestivalen au avut peste 20.000 de spectatori.

Potrivit „Expressen”, unul dintre planurile SVT ar fi să anuleze turneul și să găzduiască toate spectacolele la Stockholm, așa cum s-a întâmplat și în 2021. Această hotărâre s-ar datora costurilor mari de mutare a scenei și a echipajului prin toată Suedia.

În octombrie, SVT a anunțat, de asemenea, că intenționează să aibă din nou public live pentru Melodifestivalen 2022. În 2021, spectacolele live au avut loc fără public live, din cauza pandemiei. În momentul publicării acestui articol, încă se pot cumpăra bilete pentru toate spectacolele live de pe site-ul live nation.  Biletele pentru spectacole au fost puse în vânzare la sfârșitul anului trecut, pe 8 noiembrie.

În conformitate cu noile restricții, la spectacole este posibil un număr maxim de 500 de spectatori. Cum multe dintre locațiile planificate inițial puteau găzdui peste 10.000 de persoane, iar acum numai 500, urmarea acestui lucru ar fi ca majoritatea deținătorilor de bilete să nu poată participa la spectacolele live. Potrivit „Expressen”, membrii echipei SVT doresc să anuleze turneul și publicul live numai dacă restricțiile nu vor permite acest lucru.

Noile măsuri, care au intervenit, vor fi evaluate timp de două săptămâni, dar nu vor fi modificate timp de cel puțin patru săptămâni, ceea ce înseamnă că primele două spectacole live și ale juriului ar putea fi afectate. Ar putea fi încă posibil ca un public numeros să fie prezent la spectacolele care au loc la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie.

Rețeaua de socializare oficială a evenimentului a postat că opțiunile au fost explorate în urma noilor restricții și că ar trebui așteptat un anunț oficial.

Turneul actual planificat pentru Melodifestivalen 2022 este:

  1. Semifinala 1: Malmö – Malmö Arena (5 februarie)
  2. Semifinala 2: Gothenburg – Scandinavium (12 februarie)
  3. Semifinala 3: Linköping – Saab Arena (19 februarie)
  4. Semifinala 4: Lidköping – Sparbanken Arena (26 februarie)
  5. Andra Chansen: Örnsköldsvik – Hägglunds Arena (5 martie)
  6. Finală: Stockholm – Friends Arena (12 martie)

 

Oscar Zia va fi gazda ediției din 2022 a Melodifestivalen. Oscar a participat la Melodifestivalen de trei ori. În 2013, a cântat pe fundal pentru Behrang Miri piesa „Jalla Dansa Sawa”. În 2014, a participat pentru prima dată ca artist solo și a terminat pe locul opt în finală cu „Yes We Can”. În același an, a fost membru al juriului suedez pentru Eurovision 2014. În 2016, a participat din nou ca solist cu „Human” și a terminat pe locul al doilea în finală.  Anul trecut, el a găzduit Semifinala 2 a Melodifestivalen alături de Christer Björkman și Anis Don Demina.

 

credit foto: SVT