images

Ucraina: Orchestra Kalush participă la Eurovision 2022

În luna mai, Orchestra Kalush va cânta live la Eurovision Song Contest 2022 din Torino, Italia.

Potrivit postului public ucrainean, „Suspilne”, Orchestra Kalush va fi prezentă la Torino!„Suspilne a anunțat că guvernul ucrainean a dat orchestrei Kalush permisiunea să părăsească Ucraina pentru a cânta la Eurovision Song Contest 2022. Trupa s-a întâlnit la Lviv pentru prima dată de la invazia rusă a Ucrainei și acum repetă de zor la piesa cu care își vor reprezenta țara. În cadrul unui spectacol la Lviv, grupul a declarat:

„Până de curând, participarea Ucrainei la Eurovision era pusă sub semnul întrebării, dar acum putem anunța cu siguranță că KALUSH ORCHESTRA va merge la Torino și va cânta live la Eurovision.”

Orchestra Kalush va participa la o serie de concerte de promovare în următoarele săptămâni și intenționează să strângă fonduri pentru a ajuta reconstrucția orașelor ucrainene afectate de război. Liderul grupului, Oleg Psyuk a spus:

„Prin discursurile noastre, dorim să strângem fonduri pentru reconstrucția orașelor ucrainene afectate de război. Multe evenimente dedicate Eurovisionului au loc acum.”

La începutul acestei săptămâni, directorul adjunct al Rai 1, difuzorul gazdă Eurovision 2022, a confirmat că Ucraina a fost scutită de obligația de a filma un spectacol live on tape pentru concurs. Spectacolele live on tape sunt necesare în cazul în care un artist nu poate călători la Torino sau se îmbolnăvește în timpul repetițiilor și nu poate concura în emisiunea televizată.

Știrile de la acea vreme sugerau o există o  mare probabilitate ca Orchestra Kalush fie să nu poată părăsi Ucraina pentru Eurovision, fie să nu poată să-și înregistreze spectacolul live on tape.

credit foto: Eurovoix.com