images

16 mai este data Ceremoniei de deschidere a Eurovision’21

Rotterdam va lansa covorul turcoaz pentru Ceremonia de deschidere a concursului Eurovision 2021.

Ceremonia de deschidere a concursului Eurovision 2021 se va desfășura la Terminalul de croazieră din Rotterdam și va avea un covor turcoaz.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 16 mai la orele 18:00 CEST și va putea fi urmărită în direct pe canalul YouTube Eurovision.  Această ceremonie de deschidere va marca începutul oficial al concursului Eurovision 2021.

Cele 38 de delegații din Rotterdam vor fi transportate la Terminalul de croazieră cu barca înainte de a merge pe covorul turcoaz. Bărcile vor fi întâmpinate cu un salut nautic și de primarul din Rotterdam.

Terminalul de croazieră este situat la Wilhelminapier și deservește Holland America Line. Terminalul de croazieră ar fi trebuit, de asemenea, să fie folosit ca locație a Ceremoniei de deschidere a concursului Eurovision Song 2020, cu Gold Carpe.

Anul trecut, Jelmar van der Wel, de la terminalul de croazieră, a comentat:

”Este un loc frumos, cu o priveliște unică și are multe povești speciale. Desigur, un loc de sosire pentru vizitatorii internaționali în oraș și, în plus, evenimente legendare care sunt organizate de ani de zile. Vom face cu acest prilej o deschidere spectaculoasă, care va face dreptate frumosului nostru oraș.

Eurovision 2021

Concursul Eurovision 2021 va avea loc în zilele de 18, 20 și 22 mai la Rotterdam. 39 de țări vor participa la Eurovision Song Contest 2021 de la Rotterdam, Olanda. Eurovision 2020 ar fi trebuit să aibă loc la Rotterdam în urma victoriei lui Duncan Laurence, cel care a adus Olandei prima victorie din 1975 cu piesa „Arcade”.  După amânarea concursului din 2020, s-a decis că Rotterdam va găzdui și concursul din 2021.