images

Australia: Montaigne „Așteptările pe care le-am avut au fost zdrobite de circumstanțe ”

Într-o conferință de presă emoționantă Montaigne vorbește deschis despre incapacitatea de a zbura la Rotterdam.

În urma primelor repetiții ale pieselor care concurează în prima semifinală a Eurovision 2021, australianca Montaigne s-a alăturat, din dormitorul ei de la distanță, centrului de presă. În micul Meet & Greet cu presa, cântăreața „Technicolor” și-a împărtășit gândurile despre faptul că nu poate veni la Rotterdam pentru concurs.

În aprilie, postul australian SBS a decis că este imposibil ca delegația să zboare în Olanda și să se alăture personal concursului Eurovision. Australia este singura țară care participă anul acesta cu spectacolul pre-înregistrat live-on-tape.

SBS nu a specificat motivul exact pentru care au ales să nu facă călătoria la Rotterdam, dar Montaigne a explicat că delegația nu vrea să riște să aducă Covid-19 la  întoarcerea în Australia.

Din martie anul trecut, granița internațională a Australiei a fost închisă, iar cetățenii australieni, în general, nu pot părăsi țara. Acest lucru reprezintă o modalitate de a minimiza răspândirea virusului Covid-19.

Alăturându-se presei de la distanță, Montaigne a vorbit despre incapacitatea ei de a călători la concurs. Deși și-a exprimat recunoștința de a putea participa încă o dată la concurs, chiar și de la distanță, ea a recunoscut că a fost o decizie grea pentru ea:

„Sunt foarte mândra de tot ceea ce am făcut. Am avut timp zero și am venit totuși cu lucruri care cred că sunt foarte cool și creative. Sunt foarte mândră de asta. A fost doar un pic ca .... Au fost doi ani grei să pregătim Eurovision. Orice așteptare pe care am avut-o a fost întotdeauna zdrobită de circumstanțe, ceea ce este enervant. Dar din nou, sunt foarte recunoscătoare că am ajuns aici. Sunt cu adevărat mândră că sunt aici, cu adevărat mândră de echipa mea, care a muncit atât de mult pentru a mă susține și a-mi realiza visul. ”

Montaigne nu s-a sfiit să-și arate emoțiile în timpul conferinței de presă. Gazda conferinței, Koos van Plateringen, a menționat că a artista a fost foarte emoționată, la care Montaigne a răspuns că ea consideră că este „doar o rușine” că nu poate participa personal la spectacol.

Montaigne pe rețelele de socializare

Pe rețelele sale sociale, inclusiv TikTok și Twitter, Montaigne și-a împărtășit emoțiile brute imediat după conferința de presă.

Într-un videoclip TikTok, ea a vorbit despre cum a fost nevoită să rateze concursul, care a lovit-o fizic mai tare decât se așteptase, spunând:

„Știu că am spus tot timpul: „ Nu-mi pasă să nu merg la Eurovision. Este bine, sunt bine! Am acceptat. Am acceptat situația.” Greșit! M-am lovit ca de un perete ... Vreau doar atât de mult  să fiu acolo. ”

„Sunt totuși la fel de recunoscătoare că pot să fac parte din asta și toate astea ... dar chiar vreau să merg la Eurovision.”

Ulterior, pe Twitter, Montaigne a adăugat că nu intenționează să dea vina pe SBS, care a încercat din răsputeri să o ducă la Rotterdam.  Ea a scris pe Twitter:

„Vreau să spun că sunt tristă că nu ajung să fiu la Rotterdam pentru Eurovision, dar acest fapt coexistă cu celălalt fapt că nu ar fi fost sigur pentru mine să merg. Nu este vina nimănui, decât a virusului idiot.”

Cântăreața „Technicolor” a continuat spunând că nu intenționează să se întoarcă personal la Eurovision pentru 2022, dorind în acest moment să se concentreze pe lucruri noi.

„De asemenea ... nu trebuie să mai particip la Eurovision în anul viitor, cred că trebuie să fac alte lucruri ...”