images

Australia: Montaigne va folosi spectacolul înregistrat live-on-tape la Eurovision 2021| VIDEO

Postul de televiziune australian SBS a confirmat că Montaigne nu va putea călători la Rotterdam în luna mai dar va concura folosind spectacolul pre-înregistrat live-on-tape.

SBS a dat știrea cu un anunț pe rețelele de socializare. „Am ajuns la această decizie dificilă după ce am analizat provocările pandemiei, inclusiv mulți factori implicați în călătoria către eveniment și revenirea în Australia”.

Anunțul se referă și la comentatorii australieni pentru Eurovision, Joel Creasy și Myf Warhurst, care glumesc spunând „Nu putem părăsi insula!” într-un chat video cu echipa Eurovision din Rotterdam.

Dar, în ciuda faptului că nu va putea participa  în persoană la Eurovision 2021, Montaigne rămâne optimistă. Într-o postare pe Twitter, Montaigne a spus: „Sunt tristă că nu am avut ocazia să cânt pe scena mare, dar sunt recunoscătoare că am ajuns să fac parte doi ani la rând din Eurovision, chiar dacă s-a întâmplat totuși în timpul unei pandemii.”

Într-un Q&A cu Eurovision.tv, Montaigne a menționat că Australia „a făcut deja campanii de la distanță”.  Ea a spus: „Singurul lucru despre situația care se schimbă aici este locul în care are loc spectacolul, pe care cred că l-am adaptat frumos și sunt încântată să îl vadă toată lumea!”

De ce Montaigne nu poate călători la Rotterdam?

SBS nu a specificat motivul exact pentru care echipa Australiei nu se va deplasa la Rotterdam, dar a menționat „mulți factori implicați în călătoria către și dinspre eveniment.”

Din martie anul trecut, granița internațională a Australiei a fost închisă iar cetățenii australieni nu au voie să părăsească țară. Acest lucru se datorează măsurilor prin care se minimizează răspândirea virusului Covid-19.

Guvernul australian poate acorda scutiri - dar există criterii stricte care trebuie îndeplinite.

De asemenea, deplasarea delegației australiene la Rotterdam presupune și intrarea acesteia în carantină la întoarcere timp de două săptămâni într-un hotel. Aceasta însemnă costuri de 3000 USD (1940 €) de persoană - ceea ce ar crește în mod substanțial bugetul SBS pentru cheltuielile Eurovision 2021.

Probleme de acest gen au fost luate în considerare de EBU. Anul acesta, toate delegațiile au înregistrat un spectacol „live-on-tape” care va fi utilizat în cazul în care delegația unei țări nu poate să cânte live la Rotterdam. Montaigne a înregistrat piesa „Technicolor” în luna martie.

Australia este prima și până acum singura delegație care confirmă că nu va putea călători la Rotterdam.