images

Australia: Va putea călători Montaigne la Rotterdam? | VIDEO

Sietse Bakker afirmă că este încă incert faptul că Montaigne poate călători la Rotterdam pentru Eurovision 2021.

A început organizarea pentru Eurovision 2021 și, în doar câteva săptămâni, delegațiile vor începe să se îndrepte spre Rotterdam. Dar sunt încă incertitudini referitoare la călătoria lui Montaigne la Rotterdam - sau dacă delegația australiană va trebui să concureze cu spectacolul lor live-on-tape.

Sietse Bakker, producătorul executiv al Eurovision 2021, a vorbit cu AD.nl despre incertitudinile delegațiilor care călătoresc la Rotterdam în luna mai. El a menționat că este mult mai ușor pentru țările participante din UE. În prezent, oamenii din afara Uniunii Europene nu pot călători în Olanda. Cu toate acestea, guvernul olandez poate acorda scutiri pentru profesioniștii din sectoarele culturale și creative.

Sietse Bakker a confirmat că Ministerul Educației, Culturii și Științei a acordat scutiri pentru participanții la Eurovision. El a spus: „Asta înseamnă că, deocamdată, ne așteptăm ca aproape toate delegațiile să poată urca pe scenă aici.

Cu toate acestea, lucrurile par a fi mai puțin sigure pentru Australia. Începând din martie anul trecut, frontiera internațională a Australiei s-a închis, iar cetățenii australieni nu pot, în general, să părăsească țara. Acest lucru reprezintă o modalitate de minimizare a răspândirii virusului Covid-19.

Sietse Bakker a spus: „Situatia Australiei este dificilă, de exemplu, deoarece are restricții de călătorie destul de stricte”.  El a adăugat: „Sperăm să aflăm mai multe în curând”.

Guvernul australian poate face scutiri - dar există criterii stricte care trebuie îndeplinite. Două criterii potențial relevante pentru Eurovision ar putea fi călătoriile pentru serviciu sau călătoriile „în interes național”. Delegații australieni ar trebui, de asemenea, să stea în carantină timp de două săptămâni într-un hotel la întoarcerea în Australia, pe cheltuiala lor - acestea adăugându-se la costurile asociate participării lor la Eurovision 2021.

Întrucât este încă posibil ca Australia să concureze la Eurovision 2021 fără a fi fizic la Rotterdam, acest lucru poate fi considerat „suficient de bun” pentru delegație.

La fel ca toate țările concurente, Australia a înregistrat deja un live-on-tape care poate fi utilizat în competiție, dacă delegația nu poate călători la Rotterdam în luna mai.

Luna trecută, Montaigne a fost optimistă cu privire la posibilitatea de a călători la Rotterdam. La momentul lansării piesei sale „Technicolor”, Montaigne a declarat unui post de radio australian că este „99% sigură” că delegația australiană va putea călători la Rotterdam în luna mai.

Ea a prezentat situația privind sănătatea și siguranța Eurovision 2021, inclusiv testarea periodică. A mai spus că va trebui să se vaccineze înainte de a pleca și - ca toți australienii - va trebui să stea două săptămâni în carantină la întoarcerea în Australia.

/