images

Belgia: Hooverphonic concurează cu piesa „The wrong place” la Eurovision 2021 | VIDEO

Formaţia Hooverphonic, selectată pentru a reprezenta din nou Belgia la Eurovision, a lansat piesa „The wrong place”.

Drumul către a alege o piesa pentru a concura în Eurovision a fost greu. Nu mai puțin de 25 de melodii au fost în cursa pentru a reprezenta Belgia și această melodie a văzut 21 de versiuni diferite până când formația a fost suficient de fericită cu produsul final pentru a-l împărtăși lumii.

„The Wrong Place” a fost scris chiar de trupă împreună cu Charlotte Foret și, în ciuda faptului că a ajuns la participarea în Eurovision, nu așa a început.

Basistul formației, Alex Callier explică: „Deloc. Dar a continuat să apară ca un posibil candidat. A fost ceva în cântecul acela care a făcut impresie. Ca de obicei, acesta este un ton Hooverphonic care ar putea fi coloana sonoră a unui film inexistent.”

Versurile sunt inspirate de Lee Hazelwood, care a scris "These Boots Are Made For Walkin" pentru Nancy Sinatra și de nenumărați alți clasici. Cu miros de sarcasm, ceva umor sardonic și atitudinea bine definită ca rezultat.

Un detaliu amuzant: L-am auzit pe Johnny Cash la radio în timpul unei sesiuni de compoziție. În glumă, ne-am dat provocarea de a-l încorpora pe Johnny Cash în noua noastră piesă. Acest lucru a dus la versuri: „Nu îndrăzniți niciodată să purtați tricoul meu Johnny Cash”. Restul melodiei este construit în jurul acestei fraze.