images

Eurovision 2021. Ce este un spectacol „live-on-tape”?

Pentru divertisment, Eurovision.tv va transmite toate cele 39 de înregistrări live-on-tape ca parte a Eurovision Song Celebration: Live-On-Tape sâmbătă, 29 mai 2021.

Fanii vor auzi mult fraza „live-on-tape” de acum până la Eurovision Song Contest din mai - dar ce înseamnă și de ce este important procesul pentru artiștii participanți?

Datorită pandemiei în curs de desfășurare a COVID-19, organizatorii Eurovision au trebuit să vină cu o mulțime de idei creative pentru a se asigura că Eurovision Song Contest ar putea continua, asigurând în același timp sănătatea și siguranța echipajului, a concurenților și a fanilor.

Una dintre cele mai mari enigme de departe a fost provocarea de a oferi fiecărui act participant ocazia de a străluci dacă circumstanțele au facut ca ei sa nu reuseasca să urce pe scena mare.

Live-on-tape

(w640)

Soluția a fost de a cere fiecărei țări să înregistreze o versiune „live-on-tape” a actului artistic de pe scenă.  Dacă artistul poate cânta live la Rotterdam Ahoy în luna mai, banda nu va fi utilizată; totuși, dacă nu poate călători în Olanda (din cauza restricțiilor de călătorie) sau trebuie să stea în carantină în timp ce se află la concurs, înregistrarea pe bandă va înlocui performance-ul planificat.

Acest plan de rezervă este o ușurare pentru toți artiștii care se pregătesc de luni de zile, după cum a declarat frantuzoaica Barbara Pravi la Eurovision.tv în timpul înregistrării piesei sale live-on-tape:

Mă bucur că putem face această înregistrare astăzi pentru că anul trecut au fost nevoiți să anuleze concursul Eurovision, așa că sunt foarte, foarte recunoscătoare că anul acesta va fi OK, deși aș putea fi blocata la Paris dar publicul mă va vedea pe scena".

Dincolo de un set de linii directoare de bază, fiecare televiziune participantă va avea libertatea de a crea un spectacol de care sunt mândri și cu care sa simtă că artistul își va reprezenta cel mai bine țara.

Cu toate acestea, cu delegațiile care își înregistrează piesele live-on-tape în diferite locații de pe glob, cum își păstrează corectitudinea organizatorii concursului Eurovision Song?

(w640)

Asigurarea corectitudinii

Înainte de a înregistra live-on-tape, fiecare televiziune participantă s-a întâlnit cu un coordonator de la NPO / NOS / AVROTROS pentru a trimite un program de sesiune de înregistrare, configurarea studioului, planul camerei și a semnat „Declarația de conformitate”  cu liniile directoare de producție ”.

Șeful concursului, Twan van de Nieuwenhuijzen, explică: „Desigur, este încă o competiție, așa că trebuie să fie corectă și trebuie să fie egală.  Există un interval de timp de o oră, iar în acea oră un artist poate cânta doar de trei ori.  Apoi depinde în totalitate de delegații să aleagă cu care dintre cele trei sunt cele mai mulțumite".

Fiecare sesiune de înregistrare de o oră este urmărită în direct de reprezentanți ai concursului Eurovision Song, observatori independenți ai votului și emisiuni gazdă.

Twan clarifică în continuare procesul de depunere:

În decurs de o oră, delegațiile trebuie să înceapă încărcarea fișierelor, care include mixul complet (versiunea pe care o veți vedea la televizor), dar pentru că aceasta este o competiție și trebuie să verificăm dacă totul s-a desfășurat în cadrul regulilor, ele de asemenea  trebuie să încarce fiecare fișier audio specific și fiecare fotografie.

Ne dăm seama că este necesar un efort suplimentar al delegațiilor pentru a crea aceste spectacole, dar este bine să știm că o iau foarte în serios, deoarece ar putea fi judecați pe aceste benzi de rezervă în timpul competiției”.

Odată ce tot materialul înregistrat se află la EBU, totul este verificat și aprobat de către televiziunile gazdă și Uniunea Europeană a Radiodifuziunii (EBU).  Producătorii de spectacole creează apoi un mix final de sunet și imagine pentru a asigura niveluri uniforme, iar acel mix este trimis înapoi șefului delegației si artistului pentru aprobare.

Într-un scenariu ideal, niciuna dintre înregistrările live-on-tape nu va fi necesară în timpul semifinalelor sau Grand Final, dar existența lor înseamnă că spectacolul poate continua orice se întâmplă!