images

Croația confirmă participarea la Eurovision 2022 și revenirea finalei naționale Dora

Luni, 13 septembrie, postul național Croația HRT a confirmat că țara va participa la concursul care va avea loc în Italia anul viitor. Încet, dar sigur, lista țărilor confirmate pentru a participa la Eurovision 2022 este în creștere.

HRT a confirmat, de asemenea, că va folosi formatul național final Dora pentru a-și selecta cantecul.

Croația: Dora se va întoarce în 2022. A fost facut anuntul pentru găsirea succesorului Albinei.

HRT a scris pe Facebook: „Vremea frumoasă din septembrie contribuie doar la pregătirile pentru Dora și Eurovision Song Contest 2022, care sunt în plină desfășurare! În curând, o competiție pentru alegerea cântecului croat pentru Eurovision, așa că stați alături de noi pentru mai multe informații. ”

Postul de televiziune nu a dezvăluit încă date, reguli și informații despre înscrierile pentru Dora 2022.

Cu toate acestea, istoria recentă a emisiunii de selecție croată sugerează că vom vedea o dată de difuzare în februarie.

Pe de altă parte, concursul a fost, de asemenea, recent extins pentru a permite concurenței melodiilor în orice limbă europeană.

Înainte de concursul 2021, o perioadă de înscriere de cinci săptămâni de la sfârșitul lunii octombrie până la începutul lunii decembrie 2020 a înregistrat aproximativ 140 de lucrări trimise grupului de cinci experți pentru examinare.

Mai târziu, în februarie, 14 finaliști, inclusiv veteranii Eurovision, Nina Kraljić și Tony Cetinski, au concurat în finala Dora la Sala Sporturilor Marino Cvetković din Opatija pentru râvnitul bilet croat la Eurovision.

O împărțire de 50/50 a voturilor juriului și a televoturilor a determinat-o pe Albina ca câștigătoare cu piesa ei „Tick-Tock”.

Finala a fost învăluită de controverse atunci când Nina Kraljić a sugerat că Albina a fost favorizată de organizatori, în timp ce sora  Bernardei a pretins că interpreta „Colors” a fost plasată pe o „listă neagră”.

Cu toate acestea, Albina a continuat să reprezinte Croația la Rotterdam. Compozitorul „Tick-Tock” s-a clasat pe locul 11 ​​în prima semifinală, ratând calificarea in favoarea lui TIX din Norvegia cu o marjă de doar cinci puncte.