images

Damiano David, solistul trupei Måneskin, se oferă voluntar să facă testul anti-drog | VIDEO

Speculațiile privind consumul de cocaina au fost puternic respinse de Italia și de membrii delegației la Eurovision 2021.

Solistul principal, Damiano David din Måneskin, s-a oferit voluntar să facă un test anti-drog după ce au apărut acuzațiile că ar fi consumat droguri în camera verde în timpul desfășurării concursului Eurovision 2021. Cântărețul a respins toate acuzațiile, iar EBU a publicat o declarație.

„Nu consum droguri” -  Damiano David

Povestea a început în timpul segmentului de vot, când Måneskin a fost filmat. La televizor, Damiano David și-a aplecat fața deasupra mesei la care stăteau. Curând au apărut speculații, fără nicio dovadă clară, că solistul a luat cocaină. În timpul conferinței de presă a câștigătorului, un jurnalist a l-a întrebat pe Damiano David despre presupusul abuz de droguri.  Răspunsul său a fost clar:

„Nu consum droguri. Vă rog, băieți. Nu spuneți asta cu adevărat, fără cocaină!”

Damiano David, la conferința de presă, a povestit ce s-a întâmplat și a răspuns la întrebarea de ce se aplecase deasupra mesei, spunând că paharul din care băuse era spart. Potrivit membrilor grupului, Thomas Raggi, chitaristul, spărsese un pahar. La scurt timp după incidentul din conferința de presă și furtuna care a a urmat pe rețelele de socializare, formația a publicat povestea lor pe Instagram:

„Suntem șocați despre ce cred unii oameni, că Damiano ia droguri. Suntem total împotriva drogurilor și nu am luat niciodată cocaina. Suntem pregătiți să ne testăm pentru ca nu avem nimic de ascuns. Suntem aici să cântăm și ne bucuram foarte tare că am câștigat concursul Eurovision și le mulțumim tuturor pentru sprijin. Rock`n Roll nu moare niciodată. Vă iubim.”

EBU confirmă că s-a găsit paharul spart

Într-o declarație, EBU a comentat problema. Aceștia reiterează faptul că formația a respins cu tărie orice acuzații de abuz de droguri. Testul de droguri, menționat de Måneskin în povestea lor de pe Instagram, va avea loc într-adevăr odată ce se vor întoarce acasă. Ar fi susținut testul în oricare moment posibil și într-adevăr l-a și fi cerut, dar EBU nu a putut aranja un astfel de test la scurt timp în Rotterdam. EBU a confirmat că a găsit sticlă spartă în camera verde:

„Trupa, managementul lor și șeful delegației ne-au informat că nu există droguri în Camera Verde și ne-au explicat că un pahar a fost spart la masa lor și a fost curățat de cântăreț. EBU poate confirma că cioburile sparte au fost găsite după o verificare la fața locului.”

EBU cu privire la speculațiile din jurul lui Måneskin în camera verde:

„Dacă vom avea alte noutăți în acest sens, le vom raporta. Deocamdată, să ne bucurăm de câștigătorul Måneskin al Eurovision Song Contest 2021, întrucât au adunat 524 de puncte cu „Zitti e buoni”, ducându-ne în Italia pentru prima dată din 1991.”