images

Danemarca: Marele Premiu Dansk Melodi 2021 nu va avea un juriu

Câștigătorul Marelui Premiu Dansk Melodi 2021 va fi stabilit prin votul 100% al publicului.

DR a anunțat că cel ce va câștiga Marele Premiu Dansk Melodi va fi ales doar de public. Aceasta este o pauză de la tradiția recentă în care concursul a folosit și un juriu pentru a încerca și a reproduce cât mai mult posibil Concursul Eurovision.

Gustav Lützhøft, purtătorul de cuvânt al Dansk Melodi Grand Prix, a explicat: Lucrăm la o linie pentru spectacol, pe care o numim „melodia noastră”. Danemarca Melody Grand Prix este despre noi, danezii care găsesc „melodia noastră”, melodia care va reprezenta Danemarca. Prin urmare, credem că este firesc ca anul acesta să redăm toată puterea danezilor și să îi lăsăm să facă alegerea finală cu privire la melodia care consideră ei că ar trebui să ne reprezinte. Un juriu a fost prezent la concurs în fiecare an din 2009. În ediția din 2020, o combinație egală de jurii și televoteri a selectat cei trei super-finaliști pentru spectacol înainte ca publicul să aibă ultimul cuvânt cu privire la un câștigător din top 3. În anul precedent, 2019, atât juriul, cât și televoterii au avut același cuvânt de spus în ambele runde.

Artiștii care vor concura în Marele Premiu Dansk Melodi din acest an sunt dezvăluiți pe parcursul zilei de astăzi, șase nume fiind deja dezvăluite:

1. The Cosmic Twins- Silver Bullets

2. Hanna Olivia - Hvileløse Hjerter

3. Jean Michel - Beautiful

4. Fyr Og Flamme Øve Os På Hinanden

5. Chief1 & Thomas Buttenschøn - Højt over skyerne

6. Claudia Campagnol - Abracadabra

Nu va mai fi prezent public fizic anul acesta în Danemarca, cu toate acestea, DR intenționează să folosească un public virtual prin Zoom. Spectacolul va fi găzduit de Martin Brygmann și Tina Müller. Pentru al doilea an consecutiv, la concursul condus de Peter Düring va fi prezentă o orchestră live.

foto: wiwibloggs