images

EUROPE SHINE A LIGHT 2021

Data competiției Eurovision 2021 va fi anunțată luni, 15 iunie.

Concursul s-ar putea desfășura, potrivit presei olandeze (țara organizatoare este Olanda) , în a doua sau în a treia săptămână din mai 2021. Marea finală ar urma să aibă loc fie în 15, fie în 22 mai. Totuși, până în acest moment, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union - EBU) nu a făcut nicio declarație oficială privind data organizării evenimentului.

În ciuda incertitudinii generate de pandemia COVID-19, organizatorii se declară optimiști în privința viitoarei ediții de la Rotterdam, orașul gazdă a Eurovision Song Contest 2021. Totuși, pentru succesul competiției au elaborat mai multe scenarii, în funcție de evoluția pandemiei.

„Acum, mai mult decât oricând, este important ca noi, ca radiodifuzor public, să ne angajăm să continuăm această tradiție europeană și să organizăm un eveniment extraordinar, pe care oamenii îl așteaptă cu nerăbdare, chiar și în aceste perioade dificile. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a organiza un concurs special.” (Shula Rijxman, președintele NPO)

Echipa noastră este mândră și încântată și așteaptă cu entuziasm organizatea acestui fantastic concurs, Eurovision, în 2021. Da, cu un sentiment de realism - care se potrivește cu vremurile în care trăim - dar și cu ambiție și creativitate.  Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu întreaga familie Eurovision pentru a face acest lucru.” (Sietse Bakker - producătorul executiv al Eurovision 2021)