images

De două ori câștigătoare la Sanremo, Arisa vrea la Eurovision | VIDEO

Regina Sanremo, Arisa, a declarat în show-ul italian "Vieni da mi" că ar dori să reprezinte Italia la Eurovision Song Contest.

Pentru fanii prestigiosului festival de muzică italiană, Arisa e clar un nume cunoscut. A participat la Sanremo de șase ori în zece ani și a câștigat competiția de două ori. În 2009, ea a câștigat secțiunea Newcomers cu piesa „Sinceríta”, iar în 2014 a câștigat secțiunea Big Artists cu „Controvento”, fiind în cărți pentru a reprezenta țara la Eurovision.

RAI a optat, însă, pentru un proces de selecție internă, trimițând-o pe Emma Marrone cu „La mia cittá” la Copenhaga, idee care a fost aspru criticată de fani, mai ales că Emma a obținut doar locul 21 la Eurovision - cel mai slab rezultat al Italiei de la revenirea lor în competiție în 2011.

În 2015, RAI a anunțat că Sanremo va fi din nou folosit pentru a selecta participantul italian, care i-a lăsat pe fanii Arisa dezamăgiți și supărați că va fi singurul câștigător al ultimilor ani care nu a primit niciodată ocazia de a merge la Eurovision. Arisa și-a păstrat simțul umorului în acest sens, glumind: „La naiba! Am fost în anul greșit! ”

În 2017, Arisa a fost abordată de San Marino, care dorea ca ea să reprezinte țara la Eurovision, la Kiev. Arisa a respins oferta, afirmând că ar fi trebuit să investească 300.000 de euro din banii proprii pentru a acoperi costurile. „Casa mea de discuri ar fi trebuit să fie sponsorul meu, dar cifrele erau prea mari pentru ei,” a spus ea.

Pe 25 mai, Arisa mărturisea public de ce continuă să participe la Sanremo: „Am câștigat Sanremo de două ori și încă nu am fost la Eurovision. Toată lumea mă întreabă de ce încerc să câștig Sanremo în fiecare an. Pentru că vreau să merg la Eurovision. ”

Cântăreața italiană pare mai hotărâtă ca niciodată să-și reprezinte țara la Eurovision. Arisa a concurat cel mai recent în Sanremo 2019 cu „Mi sento bene”. A terminat pe locul 8.