images

EBU anunță Wintervision Song Contest pentru 2022

UPDATE 2 aprilie: Anunțul din acest articol este o farsă pe care a făcut-o EBU de 1 aprilie. EBU transmite că nu există planuri pentru un astfel de concurs.

Suedia va găzdui concursul inaugural la Jukkasjärvi în decembrie 2022.

Inspirat parțial de Jocurile Olimpice de iarnă, Wintervision Song Contest va avea loc o dată la doi ani și se va desfășura în întregime pe zăpadă și gheață.

Autoritățile locale din Kiruna vor crea un spectaculos loc în aer liber pentru concurs, Snow Globen Arena, care va găzdui până la 2.000 de spectatori pe fundalul pădurilor de gheață strălucitoare, a renilor și, desigur, a aurorei boreale.

Până în prezent, 15 membri EBU și-au confirmat participarea, urmând să confirme mai mulți.

Ca gazdă, Suedia se califică automat pentru Marea Finală alături de televiziunile nationale „Frosty 5” din acele națiuni concurente cu cel mai mare strat de zăpadă: Norvegia, Rusia, Islanda, Finlanda și Elveția (Alpi).

Participanții confirmați până acum la concursul de cântece Wintervision sunt Suedia (gazde), Azerbaidjan, Cipru, Islanda, Finlanda, Germania,Luxemburg, Monaco, Norvegia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Elveția,Turcia, Regatul Unit și încă un membru al „Frosty 5”.

Eligibilitatea de a participa la concurs este limitată la membrii EBU, iar țările participante pot găzdui propriile emisiuni naționale de selecție sau pot utiliza un proces de selecție intern.

KeiiNO, revenire monumentală

NRK și-a confirmat deja artistul pentru 2022: KEiiNO va reprezenta Norvegia în Jukkasjärvi.

Keiino și Tom Hugo au declarat pentru eurovision.tv:  „Suntem atât de încântați să facem parte din primul Wintervision Song Contest. Este ca un vis împlinit. Ni s-a promis o serie de mașini de zăpadă gratuite pe care le vom utiliza ca parte a spectacolului nostru pentru ca am lucrat deja cu reni pentru videoclipul nostru MONUMENT. Sperăm că interdicția „fără animale pe scenă” va fi ridicată pentru Wintervision. În orice caz, vom face tot posibilul pentru a trezi spiritele din cer și a face dansul luminilor boreale ”.

Regulile concursului Wintervision Song

Punerea în scenă unică și setul de provocări din jurul Wintervision înseamnă că regulile vor fi diferite de cele ale concursului Eurovision, dar vor rămâne în mare măsură similare.

Înregistrările nu trebuie să depășească 3 minute și trebuie să fie în concordanță cu tema de iarnă. Participanții trebuie să poarte schiuri, patine și nu trebuie să fie desculți.Pe scenă se pot afla simultan cel mult șase interpreți, plus patru patinatori suplimentari opționali pentru etapa de patinoar. Deocamdată este în vigoare interdicția de a urca cu animale pe scenă.