images

EBU: Damiano David nu a consumat droguri în Camera Verde | VIDEO

EBU confirmă faptul că Damiano David, din trupa Måneskin, nu a consumat droguri în Camera Verde, la Eurovision 2021.

EBU consideră „alarmante” zvonurile și știrile false.

Organizatorii concursului au studiat filmările în detaliu, iar testul de droguri pe care Damiano l-a făcut a fost negativ, ceea ce a condus la o singură concluzie. Problema este acum închisă.

Damiano David a făcut un test de consum de droguri după toate zvonurile care s-au ivit sâmbătă, 22 mai, pe rețelele de socializare cum că ar fi consumat cocaină în Camera Verde. Zvonurile provin din filmări, unde Damiano se apleacă deasupra unei mese.

Speculațiile care au urmat au fost respinse de majoritatea covârșitoare a fanilor, spectatorilor și comentatorilor.

Cu toate acestea, într-o furtună media care a urmat, rezultatul a fost că, în timpul conferinței de presă a câștigătorilor de la Eurovision, un jurnalist l-a întrebat pe Damiano David despre acest fapt. Negarea sa nu i-a convins pe oameni suficient, așa că a anunțat că va face voluntar un test de consum droguri la întoarcerea în Italia pentru a demonstra odată pentru totdeauna că zvonul era o prostie.

Mass-media din Regatul Unit, Olanda, Franța și multe alte țări au sustinut povestea. Un ministru francez a cerut chiar o anchetă, afirmând că Italia ar trebui să fie descalificată dacă testul antidrog ar fi fost pozitiv.

Prin urmare, toate acuzațiile de abuz de droguri împotriva cântărețului Måneskin pot și ar trebui să înceteze să mai existe. Mai mult, organizatorii Eurovision 2021 au studiat, de asemenea, filmările pe larg.

Despre sticla spartă și un test negativ:

Damiano David a răspuns cu un mesaj clar și simplu pe social media: „Câștigătorii italieni Måneskin nu au consumat droguri în Camera Verde”.

(w640) italia eur

foto: EBU / ANDRES PUTTING

Trupa Måneskin: „Sticla spartă a fost motivul pentru care Damiano s-a aplecat deasupra unei mese. Se spune că se uita la pământ. Rapoartele EBU confirmă faptul că sticlele sparte au fost într-adevăr găsite lângă scaunele italiene din Camera Verde. Din filmări, ei au tras, de asemenea, concluzia că nu a avut loc abuz de droguri acolo. Filmările îl arată pe Damiano aplecându-se, dar cu mâinile depărtate. Capul său este, de asemenea, mult deasupra mesei. Afirmația privind consumul de cocaină, privind aceste imagini, a fost extrem de îndoielnică încă din primul moment”.

EBU a comentat furtuna mediatică printr-o declarație puternică, spunând:

„Suntem alarmați că speculațiile inexacte care duc la știri false au umbrit spiritul și rezultatul evenimentului și au afectat pe nedrept formația”.

Organizatorii Eurovision 2021:

„Este într-adevăr alarmant faptul că zvonurile false au condus la un solist care s-a simțit obligat să facă un test de droguri la întoarcerea acasă după ce a câștigat concursul. EBU a închis acum cazul și și-a încheiat declarația prin a-i felicita încă o dată pe Måneskin pentru victoria lor”.