images

Efendi lansează videoclipul pentru „Mata Hari” | VIDEO

Piesa Azerbaidjanului pentru Eurovision 2021 se numește „Mata Hari” și va fi interpretată de Efendi în prima semifinală de marți, 18 mai.

Povestind despre Mata Hari, Efendi a declarat pentru Eurovision.tv: „Este foarte important să vorbim despre femei puternice pentru a ne reaminti că, în ciuda faptului că trăim încă într-o lume plină de prejudecăți, o femeie poate face orice și că puterea feminină nu poate fi comparată cu nimic. Și dacă nu aveți suficientă inspirație acum, lăsați poveștile femeilor puternice din istorie să devină sursa acelei energii cu care puteți face față tuturor cu succes.  Există o regină în fiecare dintre noi și vreau să vă reamintesc că este timpul să o eliberați.”

Versurile spun povestea lui Mata Hari, o dansatoare exotică olandeză care a fost condamnată pentru spionaj în timpul Primului Război Mondial.

Povestea lui Efendi se concentrează pe abilitățile femeilor, după cum explică echipa din Azerbaidjan: „Cântecul este despre puterea femeilor, care te captivează prin echilibrul lor, care te surprind cu puterea lor nesfârșită și care te mișcă în moduri misterioase. Femeile din societate sunt asociate în mod obișnuit cu tandrețe, îngrijire și slăbiciune, dar pentru unele dintre ele viața a pregătit lecții crude pe care nu le poate suporta orice om.”

Piesa Mata Hari „Mata Hari” a fost scrisă și produsă de trio-ul olandez Amy van der Wel, Luuk van Beers și Tony Cornelissen.

Cine este Efendi?

Un nume celebru în Azerbaidjan, Efendi este cunoscută pentru succesul ei în spectacolele populare de talente TV.  În 2017, starleta a concurat la The Silk Way Star, un concurs internațional de cântec care a fost difuzat în Kazahstan, înainte de a reprezenta cu succes Azerbaidjanul la Vocea Nur-Sultanului, o altă competiție kazahă.

A fost nevoie de cinci încercări pentru ca Efendi să reușească să reprezinte Azerbaidjanul la Eurovision. În cele din urmă, a fost aleasă în 2020 de un juriu internațional, care a inclus producători de muzică, compozitori, profesioniști din industria televiziunii și jurnaliști.

Foto: Ictimai Television (ITV)