images

Elveția: Gjon’s tears cântă piesa „Tout l’univers” la Eurovision 2021 | VIDEO

Gjon’s tears a fost favorit în a câștiga Eurovision anul trecut înainte de amânarea concursului. „Tout l’univers” (întregul univers) este melodia cu care Evleția se prezintă anul acesta.

„Sunt atât de fericit că în sfârșit voi putea participa la Eurovision anul acesta și că voi putea răspândi un mesaj pozitiv cu piesa mea„ Tout l’univers ”, spune el în declarația oficială a postului public elvețian SRF.

„Era important pentru noi să păstrăm speranța în acest moment deosebit de dificil: nu trebuie să renunțăm și trebuie să rămânem puternici. Cu dragoste, prietenie, putere și curaj, ne putem reconstrui viitorul. Sunt convins că în această situație excepțională, este posibil să ne redescoperim și să ne reinventăm”.

Când vine vorba de Gjon’s Tears și muzica sa, nu este nevoie de reinventare. „Tout l’univers” păstrează sofisticarea clasică pe care am ajuns să o cunoaștem și să o iubim, dar depășește limitele cu producția și instrumentarea. Piesa combină vocea distinctă a lui Gjon cu corul, pianul și corzile, toate setate pe ritmuri moderne.

Universul poate fi infinit, dar există un singur peisaj sonor ca acesta. Începe în liniște, cu vocea recunoscută instantaneu a lui Gjon pe măsură ce se construiește și crește - tot timpul folosind pe deplin gama sa vocală și acele note înalte. Acesta este un masterclass în crearea și menținerea unei atmosfere.

Videoclipul muzical îmbunătățește magia cântecului și sugerează amploarea și ambiția echipei elvețiene. Se deschide cu Gjon pe drum, rezultatul unui accident de mașină care l-a lăsat aproape de moarte și vehiculul său în flăcări. Pare să aibă o experiență în afara corpului în care contemplă viața și în care timpul se grăbește înainte și înapoi. Mergem într-o călătorie vizuală prin munți și pădure și chiar în spațiul cosmic, determinând gânduri despre viață și moarte și despre cum frumusețea și liniștea pot duce la groază și disperare. Luată împreună are o vibrație existențială care determină vizionarea repetată.

Gjon’s Tears și-a scris melodia pentru Eurovision cu compozitorii Wouter Hardy, Nina Sampermans și Xavier Michel ca parte a unei tabere de compoziție. Va fi live pentru toată lumea în timpul celei de-a doua semifinale de joi, 20 mai 2021.

În comunicatul de presă oficial, SRF a recontorizat exact modul în care a fost aleasă piesa:

„Gjon’s Tears a produs și a înregistrat mai multe melodii diferite pentru Eurovision 2021, lucrând împreună cu o varietate de compozitori și producători.  La fel ca anul trecut, melodiile au fost apoi testate de un panel de 100 de spectatori și de un juriu de experți.”

„Panelul spectatorilor a fost conceput pentru a simula cât mai corect posibil procesul de vot prin telefon, utilizat de cele 40 de țări din competiție. Membrii săi au fost selectați într-o procedură de selecție în mai multe etape, folosind chestionare online.”

„Melodia care a câștigat cele mai multe puncte de la cele două jurii a fost declarată câștigătoare, iar o versiune finală a fost produsă acum pentru concurs.”