images

Estonia: ERR confirmă participarea la Eurovision 2022

ERR, postul public eston, și-a confirmat participarea la Concursul Eurovision 2022 din Italia.

ERR a confirmat către ESCToday că Estonia va fi prezentă la Eurovision 2022. Televiziunea Publica va folosi din nou Eesti Laul pentru a-și alege reprezentantul pentru concursul din luna mai a anului viitor în Italia.

Postul public este pregătit să anunțe detalii despre Eesti Laul și să lanseze procesul de înscrieri pentru competiție luna viitoare.  A fost deja semnat un acord între ERR și postul spaniol TEN, care va vedea concursul transmis în direct în Spania la TV pentru prima dată.

Uku Suviste a reprezentat Estonia la Eurovision 2021 cu „The Lucky One”. A terminat pe locul 13 în semifinala sa marcând un total de 58 de puncte.

Estonia a debutat în Concursul Eurovision în 1994 alături de alte șase țări.  La concursul de la Dublin, ei au fost reprezentați de Silvi Vrait, care a terminat pe locul al 2-lea, marcând doar 2 puncte.  În 2001, Estonia a câștigat concursul Eurovision o singura dată până în prezent.  Au fost reprezentați de Tanel Padar, Dave Benton și 2XL, care au interpretat piesa „Everybody” și au obținut o victorie surpriză la Copenhaga.  După succesul de la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor '00, Estonia nu a reușit să se califice în finala din 2004-2008.  În 2009, Estonia a lansat un nou spectacol de selecție, Eesti Laul, și de atunci s-a calificat în ultimele șase din zece încercări.