images

EUROPE SHINE A LIGHT: momente unice și emoționante | VIDEO

Spectacolul ”Europe Shine a Light”, o producție unică în istoria Eurovision, care a reunit virtual artiștii care ar fi trebuit să urce pe scenă la Rotterdam, a fost marcat de câteva momente cu totul speciale.

Sâmbătă, 16 mai, ziua care ar fi trebuit să marcheze finala competiției internaționale Eurovision, un eveniment inediat i-a adus împreună pe micile ecrane pe toți artiștii care ar fi trebuit să participe în concursul de la Rotterdam.

N-a lipsit nici Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. Pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu au fost competitori, ci și-au reunit vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light

Moment emoționant din partea Serbiei

Marija Šerifović, câștigătoare a Concursului Muzical Eurovision 2007, desfășurat la Helsinki, în Finlanda a avut, sâmbătă seara, un moment emoționant în cadrul “Europe shine a light”. Ea a filmat un videoclip pe strazile goale ale capitalei Serbiei in timpul pandemiei Covid 19 la piesa Molitva.

Ana Soklič reprezintă Slovenia la ESC 2021

Ana Soklič a obținut a doua șansă de a participa la Eurovision Song Contest. Radiodifuzorul național sloven, a anunțat, sâmbătă seară, că va reprezenta și anul viitor țara ei. Ana Soklič a fost aleasă să reprezinte Slovenia la Concursul Eurovision din 2020, care din păcate a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19 din Europa. Selecția ei pentru anul 2021 s-a făcut în emisiunea TV slovenă „Zabava în slog”, care a fost transmisă chiar înainte de „Europa strălucește o lumină”, sâmbătă seară.

În Rotterdam anul acesta, Ana trebuia să interpreteze piesa intitulată Vodă (Apa) după câștigarea EMA 2020. Ea a scris versurile singură, iar melodia a compus-o împreună cu Bojan Simončić.

Tribut pentru Ulrikke cu 250 de artiști

250 de tineri artiști norvegieni și studenți la școala de muzică de la VILLEKULLA interpretează „ATENȚIE” în orașul natal al lui Ulrikke Brandstorp (artistul original), Sarpsborg. Această melodie este un omagiu adus lui Ulrikke de la foști colegi studenți.

Pe 15 februarie televiziunea publică norvegiană NRK a găzduit finala „Grand Melodi Grand Prix”, în urma căreia Ulrikke a fost încununată câștigătoarea „MGP 2020” și reprezentanta Norvegiei pentru Rotterdam cu melodia ei „Atenție”.

foto: EBU / Kris Pouw