images

Eurovision 2021: Duncan Laurence este infectat cu SARS-CoV-2 | VIDEO

Duncan Laurence, câștigătorul Concursului Eurovision 2019 pentru Țările de Jos și care era programat să cânte în marea finală de sâmbătă, 22 mai, a ieșit pozitiv la testul pentru detectarea virusului SARS-CoV-2.

Duncan are simptome ușoare. Datorită perioadei minime de izolare de 7 zile, el nu va putea cânta live în sala Ahoy din Rotterdam, dar va participa în continuare la spectacol într-o altă formă.

„Suntem, desigur, dezamăgiți, în primul rând pentru Duncan, care merită un spectacol live pe scena noastră Eurovision după victoria sa din 2019 și succesul mondial Arcade”, a spus Sietse Bakker, producător executiv.

Sietse Bakker: „Am fost foarte mândri de deschiderea pe care a făcut-o la prima semifinală. Desigur, îi dorim lui Duncan o recuperare rapidă!”

„Duncan este foarte dezamăgit, așteaptă cu nerăbdare acest lucru de doi ani. Suntem foarte fericiți că va fi văzut în finală, sâmbătă, 22 mai”, au spus cei din staff-ul său.

Un protocol strict de sănătate și siguranță COVID-19 este aplicat la Concursul Eurovision Song din acest an. Toți cei care lucrează în perimetru trebuie să fie în posesia unui test negativ COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore.

Din 6 aprilie, când a început încărcarea în Ahoy, au fost efectuate peste 24.400 de teste în rândul echipajului, voluntarilor, artiștilor, membrilor delegației și presei. Doar 16 dintre aceștia (0,06%) au dat rezultate pozitive. În majoritatea cazurilor, provin de la oameni care nu fuseseră anterior la fața locului. Până în prezent, nu au fost urmărite în mod concludent infecții la locul de desfășurare.