images

Eurovision 2021: Planuri pentru un Eurovillage hibrid

Autoritățile din orașul Rotterdam au dat detalii suplimentare cu privire la organizarea concursului Eurovision Song 2021.

Viceprimarul responsabil pentru Educație, Cultură și Turism, Said Kasmi, a anunțat noile planuri pentru un Eurovillage hibrid.

În prezent, un Eurovillage fizic „nu pare realist”, prin urmare, orașul Rotterdam va opta pentru o versiune hibridă. Acest lucru se referă la un public distanțat social, un podium mic și spectacole în flux. Publicul nu ar putea intra în satul în aer liber decât între anumite intervale orare, păstrând distanța de 1,5 m atunci când este așezat.

Dacă regulile nu vor permite prezența fizică a publicului, Eurovillage ar putea fi redus la o formula complet online. Activitățile programului orașului vor rămâne, de asemenea, online pentru moment. Totuși, cetățenii din Rotterdam pot găzdui concursul Eurovision Song, chiar și în perioade de lockdown.

Decizia cu privire la prezența publicul în direct, la un Eurovillage fizic și/sau activitățile programului orașului va fi luată la mijlocul lunii aprilie.

Eurovision 2021

Concursul Eurovision 2021 va avea loc pe 18, 20 și 22 mai la Rotterdam.

40 de țări vor participa la Eurovision Song Contest 2021. Eurovision 2020 ar fi urmat să se desfășoare la Rotterdam ca urmare a victoriei lui Duncan Laurence, cu piesa „Arcade”, în 2019.  După amânarea Eurovision 2020, s-a decis ca Rotterdam să găzduiască concursul din 2021.