images

Eurovision 2021: Publicul din Ahoy Arena va fi decis în funcție de numărul de pacienți aflați în terapie intensivă

După o creștere a numărului de cazuri COVID-19 în Olanda, echipa de organizare a Eurovision Song Contest 2021 analizează posibilitatea accesului  publicului în Ahoy Arena la cele nouă spectacole din luna mai.

Organizatorii au lucrat cu Fieldlab Events la crearea unui program pentru dezvoltarea de strategii sigure de redeschidere a sectorul olandez de divertisment. Pe 28 aprilie se va anunța dacă Fieldlab Events va avea voie să efectueze teste, deci dacă publicul va fi prezent la spectacole. În lunile anterioare, Fieldlab a efectuat nouă evenimente de testare, toate având succes în ceea ce privește faptul că nu a contribuit la răspândirea virusului.

Potrivit unui ghid al guvernului olandez, testarea efectuată de Fieldlab Events nu poate continua dacă numărul pacienților din unitățile de terapie intensivă este peste 900. Ieri s-a raportat că 839 de pacienți se află în unitățile de terapie intensivă din Olanda.

Sietse Bakker, producătorul executiv al Eurovision Song Contest 2021 a explicat: „Trebuie să fim foarte atenți în următoarele zile și săptămâni.  Trebuie să urmărim modul în care situația se desfășoară în domeniul asistenței medicale, deoarece vom putea întâmpina spectatori numai în urma unei decizii responsabile. ”

Dacă circumstanțele o permit, Ahoy Arena va fi deschisă pentru 3500 de vizitatori. Bakker a adăugat, de asemenea, că aceasta ar putea fi o modalitate de a deschide puțin Olanda dar și, în același timp, poate fi văzută ca un memento că pandemia încă nu s-a încheiat.

Nu.nl raportează că echipa de organizare mai are o săptămână până când la luarea deciziei finale cu privire la prezența publicului.

Eurovision 2021

Concursul Eurovision 2021 va avea loc pe 18, 20 și 22 mai la Rotterdam.  Un total de 39 de țări vor participa la Eurovision Song Contest 2021 de la Rotterdam, Olanda. Eurovision 2020 urma să aibă loc la Rotterdam după ce Duncan Laurence a adus Olandei prima victorie, după cea din 1975, cu piesa „Arcade”. După amânarea concursului din 2020, s-a decis că tot orașul Rotterdam va găzdui si concursul din 2021.