images

Eurovision 2021: Publicul live este luat în calcul ca opțiune

Spectacolele live de la Eurovision Song Contest 2021 s-ar putea să aibă public în sală.

Potrivit unui purtător de cuvânt al concursului, echipa organizatoare din spatele ediției din 2021 a Eurovision Song Contest nu exclude prezența unui public la Rotterdam Ahoy pentru spectacolele live, relatează RTL Nieuws.

Mii de fani sunt așteptați să participe la evenimentele din jurul concursului Eurovision în fiecare an, dar pandemia Covid-19 a forțat echipa organizatoare să ajusteze protocolul pentru concursul din acest an. Purtătorul de cuvânt a spus că organizatorii concursului și-au coordonat eforturile cu guvernul orașului Rotterdam, precum și cu Fieldlab Events, si au un program creat pentru a dezvolta strategii de redeschidere sigure pentru sectorul olandez de divertisment.

„Concursul Eurovision este o oportunitate valoroasă pentru industria evenimentelor de a obține și mai multe informații despre modul de organizare în siguranță a evenimentelor în următoarele luni”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru RTL.

„Acest lucru este, de asemenea, în conformitate cu Planul Național de Evenimente, în care Concursul Eurovision este un pas intermediar pe această rută”.

S-a anunțat deja că, anul acesta, Concursul Eurovision va avea o serie de modificări față de anii anteriori.

Scenariul A, un concurs fără abateri de la normă, a fost deja exclus. Uniunea Europeană a Radiodifuziunii și radiodifuzorii gazdă AVROTROS / NOS / NPO urmăresc Scenariul B, o versiune redusă, distanțată social, a evenimentului.

Supervizorul executiv Martin Österdahl a declarat că a fost stabilit un protocol de sănătate și siguranță pentru a asigura testarea regulată și carantina în rândul oaspeților care îi vizitează.

El a dezvăluit că nu ar trebui să existe un public fizic în arenă, putând fi implementate îmbunătățiri audio pentru a adăuga zgomote de mulțime. Corurile preînregistrate vor fi permise în spectacolele live din acest an pentru a reduce dimensiunea delegației.

Centrul de presă al concursului, care se desfășoară de obicei într-o locație fizică adiacentă locației, va deveni digital anul acesta. Se așteaptă modificări și pentru camera verde, unde delegațiile și artiștii stau în așteptarea rezultatelor spectacolului live.

Au fost anunțate planuri pentru un Eurovillage hibrid. În mod tradițional, era un eveniment satelit din centrul orașului care găzduiește spectacole legate de Eurovision, Eurovillage va fi modificat anul acesta pentru a avea un public distanțat social, un podium mai mic și spectacole transmise online, cu excepția cazului în care reglementările interzic cu totul un public fizic.

Anunțuri suplimentare sunt așteptate în următoarele săptămâni înainte de concurs, care se așteaptă să aibă loc pe 18, 20 și 22 mai.

***

Concursul Eurovision 2021 va avea loc pe 18, 20 și 22 mai la Rotterdam, unde vor participa 40 de țări. Eurovision 2020 urma să se desfășoare tot la Rotterdam după ce Duncan Laurence a acordat Olandei prima victorie din 1975 cu piesa „Arcade”. După amânarea concursului din 2020, s-a decis că tot aici va va avea loc Eurovision 2021.