images

Eurovision 2021: Schimbarea regulilor permite ca backing vocals să fie pre-înregistrate

Unul dintre oficialii Eurovision, Martin Österdahl, a dezvăluit că EBU va oferi delegațiilor opțiunea de a putea utiliza backing vocals pre-înregistrate în timpul Eurovision 2021, măsură menită să creeze un concurs mai sustenabil.

Österdahl a explicat că EBU relaxează regulile privind artiștii care cântă în direct, pentru a ajuta țările să facă față mai ușor noii realități generate de pandemia de coronavirus.

„Lecțiile învățate în primăvara anului 2020 sunt că trebuie să avem în vedere o criză globală și să adaptăm regulile concursului în acest sens. Trebuie să fim capabili să fim mai flexibili și să aducem modificări chiar și formatului și modului în care organizăm evenimentul în aceste momente complicate. "

„În calitate de organizatori ai celui mai mare eveniment de muzică live din lume, suntem hotărâți și uniți în misiunea noastră, aceea de a avea un concurs, un nou câștigător și o predare către o noua gazdă. Aceste elemente sunt în ADN-ul nostru și fac parte din moștenirea noastră. ”

Noi reguli

În mod normal, toate backing vocals, inclusiv cele de acompaniament, trebuie să fie live pentru a asigura corectitudinea competiției. Fiecare piesă are, de obicei, un grup mic de vocaliști care o acompaniază, ceea ce crește presiunea pe delegații. Crește numărul membrilor fiecărei delegații, ceea ce duce ulterior la cheltuieli mai mari, cum ar fi costurile hoteliere și de călătorie.

Țările concurente au acum opțiunea să folosească pe scenă vocaliști live sau să recurgă la voci pre-înregistrate pe piesa de rezervă.

Un efect direct al acestei opțiuni este faptul că delegațiilor vor putea include, respectând regula celor șapte persoane, dansatori în echipa lor, în loc de soliști care fac backing vocals.

EBU a subliniat că, deși nu există nicio limită în ceea ce privește numărul de vocaliști care pot fi auziți pe fundal, fiecare piesa trebuie să fie cântată live în concurs.