images

Eurovision 2021: Spectacolul trebuie să continue, transmite EBU

Noi reguli EBU pentru a permite modificarea formatului emisiunii astfel încât, oricare ar fi condițiile, show-ul să aibă loc.

Deși Eurovision 2020 a fost anulat, EBU insistă asupra faptului că ediția de anul viitor va avea loc. Alături de modificarea care va permite utilizarea backing vocals înregistrate în prealabil, EBU a făcut și câteva modificări la regulile Eurovision 2021 pentru a se asigura că concursul va avea loc, indiferent de situație.

EBU n-a făcut public, deocamdată, nicio informație specifică, dar oficiali ai instituției au precizat că au fost făcute modificări ale regulamentului, astfel încât „să se poată face modificări la formatul spectacolelor și la organizarea evenimentului care ar permite ca Eurovision să se desfășoare în ciuda restricțiilor care pot apărea. "

Martin Österdahl, oficial al EBU, a declarat că : „obiectivul echipei ESC și al organizatorilor din Olanda este asă readucă un concurs mai puternic ca niciodată în 2021. Eforturile noastre actuale nu se concentrează doar pe livrarea unui concurs în primăvara viitoare la Rotterdam, ci și pe asigurarea longevității proiectului pentru decenii următoare. ”

Care a fost regulamentul Eurovision 2020

Regulamentul Eurovision 2020 a specificat clar formatul concursului ca fiind „compus din trei emisiuni live, două semifinale care au loc de obicei anual, în general în mai, marți și joi și o finală care are loc sâmbătă în țara gazdă”.

De asemenea, Eurovision este descris drept „un program de divertisment de ultimă generație, o producție de televiziune de talie mondială”.

Aceste reguli limitează show-ul la un anumit tip de format, cu spectacole organizate în țara gazdă. Este posibil ca regulile din 2021 să permită modificări la acest format pentru a permite desfășurarea concursului chiar și într-o situație de pandemie globală.

Posibile obstacole în 2021

În prezent, guvernul olandez a interzis toate evenimentele mari până la 1 septembrie. Dacă această regulă este extinsă peste această dată, ar putea afecta capacitatea țării gazdă de a organiza Eurovision 2021.

O posibilitate este ca Eurovision 2021 să aibă loc fără public, în direct, la fel ca finala națională daneză la începutul acestui an. Sau evenimentul ar putea avea o audiență live, dar cu păstrarea distanței sociale. Necunoscutele sunt multiple, mai ales că unele granițe încă sunt închise.

În acest stadiu este imposibil de știut cu siguranță cum va fi Eurovision 2021. Un lucru este sigur însă - EBU este hotărât ca Eurovision 2021 să aibă loc.