images

Bari ia în considerare participarea la licitație pentru a găzdui Eurovision Song 2022

Primarul din Bari a anunțat că municipalitatea se gândește în prezent dacă va licita să găzduiască Eurovision Song Contest 2022.

Primarul din Bari, Antonio Decari a confirmat Telebari că municipalitatea evaluează dacă îndeplinește cerințele pentru a găzdui Eurovision Song Contest 2022. Principala problemă pe care Bari o are este lipsa unei arene interioare potrivite pentru găzduirea concursului. Cu toate acestea probabil îndeplinesc toate celelalte criterii privind accesibilitatea și disponibilitatea camerelor de hotel.

Bari este unul dintre cele douăsprezece orașe care și-au exprimat interesul în întreaga Italia de a găzdui Concursul Eurovision 2022. Rai va organiza un proces de licitație pentru a determina ce oraș va găzdui Concursul Eurovision 2022, detaliile vor fi dezvăluite în timp util. Următoarele orașe au deja politicieni locali care își exprimă interesul:

Bari

Bologna

Florenţa

Milano

Napoli

Pesaro

San Remo

Reggio Emilia

Rimini

Roma

Torino

Verona

***

Måneskin și piesa lor „Zitti E Buoni” au câștigat Eurovision Song Contest 2021. Måneskin este o formație rock din Roma, formată din: Damiano David (voce principală), Victoria De Angelis (bas), Thomas Raggi (chitară) și Ethan Torchio (tobe).

***

Italia a debutat la Concursul Eurovision în 1956 și a participat în total de 42 de ori până în prezent. Italia s-a întors la concursul Eurovision în 2011, după ce a participat ultima dată la concurs în 1997, țara s-a retras din concurs în mai multe rânduri în trecut. Italia a câștigat concursul de trei ori, prima dată fiind în 1964 și cea mai recentă fiind în 2021. Găzduirea concursului din 1991 a rămas în amintire ca fiind una dintre cele mai haotice de până acum. De la revenirea sa în 2011, Italia a terminat în top 10 în opt ocazii.