images

Finlanda merge în Olanda cu Blind Channel

Trupa de metal Blind Channel a câștigat finala selecției naționale a Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) din Finlanda pentru Eurovision Song Contest 2021, cu piesa „Dark Side”.

Trupa de metal Blind Channel va concura acum împotriva altor 40 de acte, la Rotterdam.

Teflon Brothers x Pandora, Oskr, Danny, Laura, Aksel și Ilta au plecat cu mâna goală din ceea ce a fost o ediție spectaculoasă a UMK, cu spectacole memorabile ale gazdei Antti Tuiski și finalista de anul trecut, Erika "Cicciolina" Vikman.

Punctajele au venit din întreaga lume, întrucât 25% din punctele disponibile au fost acordate de jurii internaționale din Regatul Unit, Elveția, SUA, Polonia, Islanda, Spania și Olanda. Restul de 75% a fost acordat de telespectatorii finlandezi.

Blind Channel a adunat un total de 551 de puncte:

Blind Channel - Dark Side (551pts)

Teflon Brothers x Pandora - I Love You (180pts)

Ilta - Kelle Mä Soitan (149pts)

Oskr - Lie (115pts)

Aksel - Hurt (108pts)

Danny - Sinä Päivänä Kun Kaikki Rakastaa Mua (60pts)

Laura - Joacă (13pts)

Blind Channel a primit 12 puncte din Regatul Unit, SUA, Polonia și Spania. Alte 12 puncte au fost acordate de Islanda lui Oskr, de Elveția lui Aksel, iar Olanda a acordat pentru Ilta.

Blind Channel

Trupa  este alcătuită din Joel Hokka (voce și chitară), Niko Vilhelm (voce), Joonas Porko (chitară), Olli Matela (bas), Tommi Lalli (tobe) plus recent adăugat și al șaselea membru Aleksi Kaunisvesi (pian), oferind trupei numărul perfect de membri pentru etapa Concursului Eurovision.

Blind Channel descrie stilul lor de muzică drept „pop violent” și au fost asemănati cu trupa britanică de metal Bring Me The Horizon. După ce s-au perfecționat  pe scena underground finlandeză, trupa crede că a sosit în sfârșit momentul să-și facă sunetul cunoscut în lume. După cum se vede în UMK, acestor rockeri le place să susțină un spectacol și nu sunt străini de farsele nebune și de gesturile mari.

Formată în 2013, fără ezitare, trupa și-a pus în vedere dominarea globală. În 2014 au fost invitați să cânte la Wacken Open Air din Germania, cel mai mare festival de metal greu în aer liber de pe planetă, și, la scurt timp, au semnat primul lor contract de înregistrare.

„Este timpul ca Finlanda și lumea să vadă, să audă și să înțeleagă din ce este făcut Blind Channel.”

În timp ce acești băieți s-ar putea bucura de pirotehnică, voci puternice și arătând degetul mijlociu, ei au ales Euphoria lui Loreen ca piesa lor preferată din Eurovision din toate timpurile, în defavoarea Hard Rock Hallelujah.

Finlanda în Concursul Eurovision

Finlanda a participat pentru prima oară la Concursul Eurovision în 1961. Când vine vorba de hard rock, finlandezii iubitori de Moomin nu se încurcă. Au oferit unele dintre cele mai metalice momente din Concursul Eurovision, de la victoria cu Lordi Hard Rock Hallelujah în 2006 la Missä Miehet Ratsastaa de Teräsbetoni în 2008.