images

Franța: Barbara Pravi lansează videoclipul „Voilà” - „primul capitol al unui scurtmetraj în trei părți”

Voilà! Este expresia universal înțeleasă pe care Barbara Pravi a repetat-o încă de la victoria sa la Eurovision France: C’est vous qui décidez.

Acum, în calitate de nouă favorită a publicului Eurovision 2021, tânăra de 27 de ani a dezvăluit videoclipul oficial. Ea ne spune că este „primul capitol al unui scurtmetraj în trei părți”. Atmosfera cinematografică a clipului arată în mod direct sacrificiul de sine necesar pentru a scrie această melodie.

Publicul francez știe acum cine va reprezenta țara la Eurovision 2021. Dar pentru Barbara însăși terenul se simte încă nesigur. Recent a recunoscut la canalul francez BFMTV că totul este confuz, încă. „Este un rulou cu aburi, dar este frumos”, spune ea. „Sunt foarte fericită, dar în acest moment este încă puțin greu de înțeles”.

Barbara Pravi lansează videoclipul „Voilà”

Videoclipul ei, regizat de NOESYS Prod, dă o senzație profund cinematografică. Încălcând codurile obișnuite ale videoclipului muzical, ea dorește să ofere spectatorilor o experiență captivantă, de parcă ar fi urmărit un film. Există pe cont propriu, dar și ca parte a unei trilogii mai largi: „Voilà” este primul capitol al unui mini-film din trei părți, dintre care următoarele două capitole vor fi două piese inedite de pe următorul ei album.

Privind înapoi la victoria sa de la Eurovision France, Barbara recunoaște că Eurovision este deja o parte importantă a vieții sale. Deși nu a pășit niciodată pe scena Eurovision Song Contest, ea s-a ascuns în spatele artiștilor concurenți de la Junior Eurovision de două ori. Fiind coautor la „Bim-Bam-Toi” și „J'imagine”, Franța împarte cu ea victoria la JESC 2020. Modestă pe această temă, ea ne subliniază că aceste victorii nu îi aparțin. Compozitorul de succes consideră această nouă oportunitate ca o „binecuvântare” pentru a putea reprezenta Franța cu piesa ei, care este în tradiția chanson-ului francez.

„Voilà” a fost un cântec dureros de scris

Dificil și dureros. Așa descrie Barbara procesul de scriere a piesei sale „Voilà”. Nu numai pentru că titlul său abordează problema acceptării de sine și a rezistenței, ci și pentru că a fost necesar să găsească cuvintele precise pentru a descrie sentimentele personale. Ceea ce se temea autorul versurilor era că va da impresia unei melodii egocentrice pe care publicul nu o va cumpăra. Versurile autobiografice continuă să o anime pe cântăreață, care recunoaște că trebuie să găsească încă puterea necesară pentru a interpreta aceste cuvinte, care sunt pline de semnificație pentru ea.

„Mi-a fost frică să nu mă aflu la limita non-smereniei. Pentru că în cântecul meu spun „Uită-te la mine, ascultă-mă ...”. Așadar, precizia a fost greu de găsit, are, de asemenea, mult de-a face cu interpretarea și sufletul pe care îl pune cineva în rostirea cuvintelor. A fost sportiv. Trebuie să o poți cânta de fiecare dată. ”

Îndrăgostită de cântecul clasic francez, ea a vrut să-și asume rolul în acest gen. Ea recunoaște că, mai presus de toate, este o melodie care se apropie de repertoriul pe care tânăra îl iubește - cel al lui Jacques Brel, Charles Aznavour, Barbara sau Edith Piaf, ale căror melodii și versuri se îmbină.

"Nu prezic ce se va întâmpla înainte de a scrie, dar sunt mulțumită de rezultatul final. În acest gen de cântec, textul și melodia trebuie să fie realizate împreună și să se amestece perfect. ”

Și ce zici de aceste comparații cu Edith Piaf?

De la anunțul participării sale la Eurovision France, mulți au sugerat că există asemănări fizice între Edith Piaf și Barbara Pravi. Publicul francez a comparat, de asemenea, cântăreața cu o altă cântăreață franceză din anii '60 cu același nume ca Barbara.

Departe de a fi supărată de numeroasele comentarii negative care au înflorit pe rețelele de socializare, acuzând-o că vrea să o imite pe Piaf, Barbara acceptă aceste comparații cu mare plăcere. Pentru cantautor este chiar o onoare să fii comparat cu cele mai mari nume din cântecul francez. Ea înțelege comparațiile și nu se retrage din ele.

„Ar fi foarte trist să fiu nemulțumită de așa ceva. Înțeleg comparația pentru că, la fel ca ea, sunt scundă și avem o tunsoare similară! De asemenea, la fel ca ea, sunt slabă si cu o voce care te poartă în locuri noi ".

Dincolo de asemănările fizice cu incomparabila Edith Piaf, corul „Voilà” are un ritm apropiat de „Padam, Padam”. Dar Barbara se apără de orice noțiune de copiere. După cum spune ea: „Nu m-am gândit deloc la asta”.

În drum spre Rotterdam

Încă influențată de victoria ei recentă, Barbara spune că este încă prea devreme pentru a ști cum va fi la Rotterdam. Cântăreața precizează totuși că lucrează la asta și că interpretarea ei va rămâne sobră, aproape de cea pe care publicul a văzut-o în cadrul finalei naționale a Eurovision France. Știm că Barbara va fi îmbrăcată de designerul francez Jean-Paul Gaultier. În ciuda experienței sale de compozitoare pentru Junior Eurovision, ea recunoaște că are încă dificultăți în înțelegerea regulilor competiției.

„Voi lucra mult de acum înainte. Nu știu încă ce vom face în ceea ce privește scenografia. De obicei, sunt în favoarea simplității, dar nu cunosc regulile versiunii clasice a Eurovision. ”

Acum că lucrurile au început să evolueze, viitoarea reprezentantă consideră că unul dintre cele mai importante aspecte pentru încercarea de a câștiga competiția este să-și rămână fidelă sieși.

foto: wiwibloggs