images

Franța este câștigătoarea Junior Eurovision Song Contest 2020!

Franța a câștigat Junior Eurovision Song Contest 2020! Valentina a câștigat cu piesa ”J’imagine” cu 200 de puncte.

Spectacolul, găzduit în direct din Varșovia, Polonia, a avut un total de 12 participanți din întreaga Europă, care s-au luptat pentru a fi încoronați câștigători ai celui de-al 18-lea concurs Eurovision Junior. Câștigătorul a fost decis cu 50% din votul juriului și 50% din votul online.

Franța a fost câștigătoarea juriului și a votului online cu 88 și respectiv 112 puncte. Kazahstanul a ocupat locul 2 cu 152 de puncte, iar Spania a ocupat locul 3 cu 133 de puncte.

Franța a primit 12 puncte din Olanda, Belarus și Malta

Belarus a primit 12 puncte din Kazahstan, Serbia și Polonia

Kazahstanul a primit 12 puncte din Georgia și Rusia

Georgia a primit 12 puncte din Spania și Ucraina

Olanda a primit 12 puncte din Germania

Serbia a primit 12 puncte de la Franța

 

Metoda de votare Junior Eurovision 2020

 

Ținând cont de mecanismul de vot introdus în 2017, oficialii JESC 2020 au deschis votul cu câteva zile înainte de începerea spectacolului. Vineri, după ce toate țările au terminat a doua repetiție, fanii din întreaga lume au fost invitați să voteze. După ce au făcut o scurtă recapitulare a tuturor spectacolelor, fanii au putut vota pentru 3 țări la alegere. Dacă aveau nevoie de mai multă convingere, erau disponibile fragmente din fiecare spectacol al participanților.

Primul val de vot a durat până a început spectacolul live, timp în care fanii puteau vota o dată de pe un dispozitiv pentru actele lor preferate. De îndată ce toate țările au cântat piesa, votul a fost deschis pentru un al doilea tur de 15 minute, oferindu-le fanilor o altă oportunitate de a-și exprima opinia asupra concursului.