images

Go_A reprezintă Ucraina la Eurovision 2021 cu piesa „Shum” | VIDEO

Ucraina participă la Eurovision Song Contest 2021 după ce a selectat intern Go_A ca reprezentanți.

Go_A urma să concureze în competiția din 2020 cu „Solovey”, înainte ca evenimentul să fie amânat.

Un juriu intern, format din Jamala, Yevhen Filatov, Ruslan Kvinta, Dmytro Khorkin și Yaroslav Lodrygin, a decis melodia cu care Go_A va participa la Eurovision. Go_A va cânta „Shum” în concurs.

Potrivit televiziunii ucrainiene: „SHUM este inspirat de un cântec popular, un ritual de primăvară cu același nume. Este o reinterpretare modernă a unui joc arhaic cu elemente ale vechilor practici rituale magice”.

Versiunea Eurovision a piesei și un nou videoclip vor fi lansate la începutul lunii martie.

Jamala, unul dintre jurați, a explicat de ce a votat melodia: „Am votat pentru SHUM - mi se pare foarte modern. Cântatul live decide totul, așa că aș dori să-i urez lui Kate încrederea pe care a arătat-o ​​la Vidbir anul trecut. Doar cântați și mi se pare că totul va funcționa bine! ”

Producătorul și compozitorul muzical Ruslan Kvinta a spus: „Mă bucur că trupa a fost productivă pe parcursul anului.  Vedem că și-au investit toată forța, gândurile, ideile și marea dragoste în munca lor creativă”.

Liderul și producătorul Maneken, Yevhen Filatov, a menționat că speră că grupul „va arăta ce au și va reprezenta Ucraina decent”.