images

Grecia: ERT deschide perioada pentru înscrieri la Eurovision 2022

Postul public elen a lansat o invitație deschisă pentru casele de discuri să trimită piese pentru concursul Eurovision 2022.

Regulamentul ERT prevede că:

Fiecare propunere ar trebui să fie completă, adică ar trebui să includă un interpret sau un grup cu maximum șase membri, conform reglementărilor, precum și una până la trei piese, care nu au fost lansate sau prezentate până în prezent nici în Grecia, nici in strainatate.  În procesul de selecție pentru participarea la concurs se va lua în considerare, de asemenea, orice grup artistic care însoțește interpretul și ideile (conceptul) pentru promovarea și prezentarea piesei.

ERT va spera să se bazeze pe succesul lor experimentat la Eurovision Song Contest 2021 cu Stefania.  2. 035. 000 de telespectatori au urmărit sâmbătă seara concursul Eurovision Song la ERT 1, oferind televiziunii elene o cotă de audiență de 49,4% și marcând cea mai de succes emisiune Eurovision din țară de la ediția 2014.

Grecia a terminat pe locul 10 în Marea Finală, obținând un total de 170 de puncte, aceasta fiind prima dată când Grecia a terminat în top zece la concurs din 2013.