images

Hatari lansează trailerul documentarului despre controversa Eurovision 2019 | VIDEO

Anul trecut, grupul tehnologic anti-BDSM, inspirat de BDSM, Hatari a oferit Islandei un top zece la Eurovision 2019. Însă, grupul a provocat controverse prin faptul că a ținut la cameră, la marea finală, pancarte care scria „Palestina”.

Acum călătoria lor Eurovision a fost surprinsă într-un film documentar care urmează, A Song Called Hate.

În timp ce data lansării filmului nu a fost încă confirmată, un trailer a apărut recent. Le oferă fanilor o idee din ceea ce se pot aștepta de la film.

Trailerul prezintă Hatari care se confruntă cu atenția mass-media internaționale, inclusiv apariții de la BBC, gazda show-ului american John Oliver și, wiwibloggs.

Hatari nu a fost un act obișnuit al Eurovisionului.

Previzualizarea se reduce rapid la goană și devine politică. Se pune problema Palestinei și se aude Mattias explicând intenția trupei de a „critica guvernul israelian cu discuții, artă, idei, mai degrabă decât să-l boicoteze”.

Primul ministru al Islandei, Katrín Jakobsdottír, face și o prezentare, menționând că politica nu se limitează doar la politicieni și laudă artiștii care se implică în probleme politice.

A Song Called Hate este debutul regizoral al regizorului islandez Anna Hildur. Ea declara revistei Variety: „Realizarea acestui documentar a fost o experiență care m-a provocat și mi-a schimbat viața. Văzând tinerii artiști care fac un stand și încearcă să creeze o dezbatere semnificativă prin arta lor îmi oferă speranță, iar speranța este prețioasă. ”

Filmul urmează să fie lansat cândva în toamna anului 2020.

Hatari este o trupă islandeză techno, industrială și punk rock din Reykjavík. Imaginea lor publică încorporează elemente ale anticapitalismului și ținutei inspirate de BDSM. Trupa este formată din Klemens Hannigan, Matthías Haraldsson și Einar Stefánsson și a lansat un album și o piesă extinsă, cuprinzând mai multe single-uri. Hatari a reprezentat Islanda la Concursul Muzical Eurovision 2019 cu piesa lor „Hatrið mun sigra”, terminând pe locul 10 în finală.