images

Igor Vovkovinskiy a murit la vârsta de 38 de ani | VIDEO

Igor, cel care era cel mai înalt om din America, a apărut alături de Zlata Ognevich în showul Ucrainei la Eurovision 2013.

Inălțimea lui Igor s-a datorat unei tumori care i-a apăsat glanda pituitară, determinând-o să secrete niveluri anormale de hormon de creștere.

Avea diabet și alte probleme de sănătate. A murit vineri, 20 august.

Într-un interviu, Igor a spus că a fost o experiență diferită în fiecare zi să privești lumea de la înălțimea sa: „Întotdeauna trebuie să mă gândesc la: îmi pun viața în pericol? Nimic nu este construit pentru dimensiunea mea, așa că totul este o provocare ”.

De-a lungul vieții sale, a apărut în „The Dr. Oz Show” şi în emisiunea din 2007, „Inside Extraordinary Humans: The Science of Gigantism”. A fost remarcat de Barack Obama în timpul unui miting de campanie în 2009. Președintele l-a chemat observându-l la câțiva metri de scenă, purtând un tricou pe care scria „Cel mai mare susținător al lui Obama din lume”. După recunoaștere, Vovkovinskiy a spus că inițiativele de asigurări de sănătate ale lui Obama sunt „ceva fără de care nu pot trăi”.

Igor a locuit cu mama sa într-o casă cu tavane speciale de catedrală. A absolvit liceul John Marshall din Rochester, America, și a obținut o diplomă după doi ani la colegiul comunitar al orașului.  A visat să fie avocat, dar provocările sale fizice au fost uluitoare.

În 2012, el a lansat o pledoarie pe Facebook pentru a acoperi costul estimat la 16.000 de dolari pentru încălțămintea specială, care nu i-ar provoca dureri paralizante.

Igor a spus: „Aș vrea să fac lucruri simple, de exemplu - să merg la cumpărături la un mall. Nu am făcut asta de vreo patru ani. Poate să îmi plimb câinele, să merg la pescuit”. Atenția i-a adus lui Igor o invitație la un joc din Minnesota Timberwolves, iar marca sportivă Reebok i-a oferit gratuit pantofi personalizați.

În ultimii ani, fratele lui, Ladan, a spus că problemele de sănătate ale lui Igor s-au înrăutățit. Era un unchi devotat nepotului și nepoatei sale.

sursa foto: wiwibloggs