images

Italia: Începe Festivalul Sanremo 2021

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului Sanremo începe în seara zilei de 2 martie, însumează cinci nopți de muzică și divertisment și se încheie cu finala de sâmbătă, 6 martie.

Spectacolul este transmis în direct de la Teatrul Ariston. Douăzeci și șase de melodii concurează la categoria Campioni, pentru a reprezenta Italia la Eurovision Song Contest 2021.  În prima seară vor evolua primele treisprezece piese din categoria Campioni, artiștii fiind:

Aiello - „Ora”

Annalisa - „Dieci”

Arisa - „Potevi fare di più”

Colapesce & Dimartino - „Musica leggerissima”

Coma_Cose - „Fiamme negli occhi„

Fasma - „Parlami„

Francesca Michielin & Fedez - „Chiamami per nome„

Francesco Renga - „Quando trovo te„

Ghemon -„Momento perfetto„

Irama - „La genesi del tuo colore„

Madame - „Voce”

Måneskin - „Ti piace così„

Max Gazzè & La Trifluoperazina Monstery Band - „Il farmacista„

La finalul spectacolului va urca pe scenă Diodato, câștigătorul Festivalului Sanremo 2020, cel care urma să reprezinte Italia la Eurovision Song Contest 2020. Loredana Bertè, Alessia Bonari și Banda musicale della Poliza di stato cu Olga Zakharova și Stefano Di Battista vor fi și ei prezenți pe scena festivalului din acest an.

Rezultatele primei nopți de concurs vor fi stabilite în întregime de un juriu demoscopic, format din fani ai muzicii, care au fost selectați de Ipsos pentru a vota din propriile case. La sfârșitul serii va fi anunțat un clasament inițial al celor treisprezece artiști.