images

Islanda: Un membru al delegației a fost testat pozitiv pentru COVID-19

În timpul unui test de rutină, duminică 16 mai, un membru al delegației islandeze a fost testat pozitiv pentru COVID-19. În conformitate cu protocolul strict de sănătate și siguranță, această persoană a intrat acum în izolare.

Ca măsură de precauție, ceilalți membri ai delegației lor sunt supuși unui test PCR și se vor auto-izola. Din păcate, acest lucru înseamnă că delegația islandeză nu a putut participa personal la evenimentul Turquoise Carpet.

În comunicatul oficialilor se mai precizează:

Vom avea actualizări suplimentare în timp util și vom trimite cele mai bune urări către întreaga delegație. Concursul Eurovision 2021 are loc anul acesta cu sprijinul și asistența deplină a autorităților olandeze. Obiectivul nostru principal este să producem un eveniment sigur COVID 19, iar sănătatea și bunăstarea tuturor celor care participă, care lucrează la eveniment sau în public este prioritatea noastră. O serie de măsuri stricte, inclusiv izolarea, distanțarea socială și testarea regulată au fost impuse tuturor, la sfatul profesioniștilor din domeniul sănătății, pentru a asigura siguranța tuturor. Suntem profund recunoscători pentru sprijinul autorităților în acest sens și pentru cooperarea delegațiilor, echipei tehnice, personalului de la locul de desfășurare și colaboratorilor și ne asigurăm că anul acesta concursul poate avea loc.