images

Israel: 130 de melodii trimise pentru Eurovision 2022

Aproximativ 130 de cântece au fost trimise pentru a reprezenta Israelul la Concursul Eurovision 2022 de la Torino.

Potrivit EuroMix.co.il, aproximativ 130 de melodii au fost trimise în procesul de selecție israelian pentru Eurovision Song Contest 2022. Acest număr este cel mai mic din 2018 și a scăzut cu 90 față de selecția de anul trecut cu Eden Alene. Un comitet este stabilit să se întrunească pentru a evalua toate cele 130 de melodii trimise, cu opt melodii care vor fi selectate pentru finalistii The X Factor Israel.

Site-ul fanilor israelieni scrie că numarul mic de al pieselor inscrise a fost afectat: compozitorii s-au luptat să scrie pentru cântăreți cu care nu erau familiarizați.  Drept urmare, KAN și Channel 13 au invitat compozitori să participe la semifinala X Factor Israel pentru a cunoaște artistii, cu toate acestea, doar aproximativ 10 au participat la spectacolul live, unii participând la o proiecție a spectacolului la birourile Channel 13.

Melodia care va reprezenta Israelul va fi hotărâtă în mai multe spectacole.  După semifinala israeliană X Factor de pe canalul 13, o a doua semifinală va fi transmisă mai târziu pe KAN 11, unde fiecare concurent care a ajuns la finala patru va interpreta două melodii originale selectate pentru ei de către comitetul profesional care a ascultat melodiile trimise.  Dintre cele două melodii, o melodie per artist se va califica în finală.

În finală, care va fi difuzată pe Reshet 13, fiecare finalist va interpreta melodia care s-a calificat în finală. Concurentul câștigător va reprezenta Israelul la Concursul Eurovision 2022 din Italia.